03:53, Πέμπτη
26 Μαΐου 2022

Μπακογιάννη για βιασμό 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Πρέπει να μεγαλώνουμε τα αγόρια μας να σέβονται τις γυναίκες

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» εμφανίστηκε μέσω Skype η Ντόρα Μπακογιάννη. Η βουλευτής της ΝΔ σχολίασε την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας στην Θεσσαλονίκη που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο.

«Έχει υπάρξει μια σημαντική πρόοδος. Το τελευταίο καιρό τα κορίτσια, οι γυναίκες αυτές με πολύ μεγαλύτερη σιγουριά προσφεύγουν στην ελληνική αστυνομία να καταγγείλουν αυτά τα φαινόμενα. Έτσι μπορεί να κινηθεί η Πολιτεία εναντίον αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι θεωρούν ότι έχουν δικαίωμα να κακομεταχειρίζονται κατά αυτόν τον τρόπο τις γυναίκες.

Αν μιλάμε για ομαδικό βιασμό παραδείγματος χάριν γιατί δεν ξέρουμε ακόμα αν έχει συμβεί, δεν έχει αποφανθεί ακόμη η δικαιοσύνη αλλά αν υπάρξει τέτοιο θέμα μιλάμε για ισόβια. Υπάρχει ισχυρό νομικό οπλοστάσιο που προστατεύει τις γυναίκες. Υπάρχει μια αλλαγή στην αντίληψη της ελληνικής κοινωνίας πλέον. Η ελληνική κοινωνία δεν αποδέχεται πλέον αυτές τις λογικές και αντιδρά βιαίως και αυτό έχει σημασία για την αλλαγή που έχει συντελεστεί.

Τα αγόρια μας πρέπει να τα μεγαλώνουμε με πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις, μαθαίνοντάς τα να σέβονται και να τιμούν τη γυναίκα. Πρέπει ως μανάδες να το κάνουμε με έναν πολύ πιο έντονο και πολύ πιο αποφασιστικό τρόπο» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.