08:16, Πέμπτη
29 Σεπτεμβρίου 2022

Χαλκιδική: Εντός Οκτωβρίου δημοπρατείται το φράγμα Τρίγλιας

Εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να δημοπρατηθεί το φράγμα Τρίγλιας Χαλκιδικής, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολου Πάνα.

Ο υπουργός, ανέφερε ότι από την υπογραφή της σύμβασης, ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσης του έργου θα είναι 24 μήνες. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 6.760.500 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, αυξημένος κατά 555.252 ευρώ.

Ο κ. Γεωργαντάς, ανέφερε πως το έργο αυτό δεν είναι απλά λόγια… αλλά είναι πλήρως δρομολογημένη η εξέλιξη του. Έχουν λυθεί ζητήματα που υπήρχαν σε σχέση με τις απαλλοτριώσεις, οι οποίες έχουν και αυτές προχωρήσει, έχουν ολοκληρωθεί, οπότε δεν έχουμε πλέον κανένα νομικό κώλυμα ή ζήτημα που μπορεί να μας καθυστερήσει. Θα γίνει δημοπράτηση εντός του Οκτωβρίου. Άρα, με το που θα έχουμε ανάδοχο και την υπογραφή της σύμβασης μετράμε είκοσι τέσσερις μήνες για την παράδοση αυτού του πολύ σημαντικού έργου.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Απόστολος Πάνας ανέφερε πως η απάντηση του υπουργού είναι ικανοποιητική. Ευχήθηκε το χρονοδιάγραμμα να τηρηθεί και να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση στο μέλλον γιατί το έργο αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή του δήμου Νέας Προποντίδας, που το έχει ανάγκη καθώς είναι μια άκρως αγροτική περιοχή με παραγωγή σε όλα τα επίπεδα.