, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Χοντρό παιχνίδι πίσω από την… κωλοτούμπα

Από τις αρχές του μήνα και αφού είχε προκύψει το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, η «Political» σάς είχε προϊδεάσει ότι τα δεδομένα για τον Παύλο Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν αλλάξει. Ούτως ή άλλως, η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα για σκληρή στάση απέναντι στον «αψύ Σφακιανό» είχε ανατραπεί από τα ίδια τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και η στάση του κόμματος απέναντι στον βουλευτή Χανίων αναμενόταν πολύ ελαφρύτερη από τα αρχικώς λεχθέντα περί απόσυρσης από τα ψηφοδέλτια και διαγραφής του.

Γράφει ο Αντώνης Αναστασόπουλος

Αργά την Παρασκευή, λοιπόν, και προς επίρρωση των όσων γράφαμε, με μια -συμφωνημένη με το κόμμα- επιστολή του προς την Πολιτική Γραμματεία και την Επιτροπή Δεοντολογίας, ο Παύλος Πολάκης έκανε το επόμενο «βήμα» ζητώντας «συγγνώμη» από τον πρόεδρο του κόμματος σε ένα κείμενο τύποις απολογητικό, το οποίο όμως πρακτικά δεν περιείχε μεταμέλεια για οτιδήποτε. Χαρακτηρίζει «δικαιολογημένη» την «έκπληξη που μου προκάλεσε η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου» σχετικά με τα ψηφοδέλτια στα οποία δεν συμπεριλαμβανόταν ο «κολλητός» του.

Όσο για την ανάρτηση που έφερε την προσωρινή -τελικώς- «καρατόμησή» του, αναφέρει ότι «επ’ ουδενί αποτελούσε απάντηση σε προηγούμενη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα», τον οποίο όπως σημειώνει «στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις από το 2012». Η «χρήση της φωτογραφίας με τα πρόσωπα γνωστών δημοσιογράφων» σύμφωνα με τον Πολάκη «παρεξηγήθηκε».

Αυτή ήταν η δήθεν «συγγνώμη» του «αψύ», ο οποίος όχι μόνο δεν ζήτησε καμία «συγγνώμη» από εκείνους που στοχοποίησε, αλλά αντίθετα λίγα λεπτά αφού επέστρεψε «καβάλα στ’ άλογο» στα ψηφοδέλτια, εξασφάλισε μία ακόμα αγωγή από τον Νίκο Χατζηνικολάου, με τον οποίο άνοιξε καβγά στο Twitter.

Τι έφερε την ανακωχή

Τι ήταν αυτό που καθόρισε την «κωλοτούμπα» Τσίπρα στην υπόθεση του Παύλου Πολάκη; Η απάντηση δεν είναι μία. Αρχικά, η ήττα του σε επίπεδο οργάνων, όπου η πρότασή του ανατράπηκε. Από εκεί και έπειτα, η «πλατφόρμα» που κατέβαζε ο «αψύς Σφακιανός» και η οποία -το δίχως άλλο- αμφισβητούσε τον Αλέξη Τσίπρα ήταν πιο επικίνδυνη όσο στην Κουμουνδούρου είχαν δεδομένη την ήττα και «κοιτούσαν» προς την επόμενη ημέρα. Πλέον, όμως, η φθορά που σήμανε για την κυβέρνηση η τραγωδία στα Τέμπη έχει αναπτερώσει τις ελπίδες στον ΣΥΡΙΖΑ για «πρωτιά», έστω και αν αυτό δεν προκύπτει από τις πρόσφατες μετρήσεις. Το τελευταίο αυτό γεγονός, με δεδομένες και μετρήσεις που κατέγραφαν τεράστια ζημιά στην Κρήτη μετά την πρόθεση για αποπομπή Πολάκη από τα ψηφοδέλτια, λειτούργησαν καταλυτικά στις αποφάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για τις δεσμεύσεις που έδωσε στην Πολιτική Γραμματεία ο «αψύς» ότι δεν θα φέρει ξανά το κόμμα του σε θέση απολογούμενου, μοιάζουν με… ανέκδοτο. Άλλωστε, πριν αλέκτορα φωνήσαι, ο βουλευτής Χανίων εμφανίστηκε με «λυμένο το ζωνάρι» στα αγαπημένα του social media.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.