, Τρίτη
29 Νοεμβρίου 2022

Χρ. Σταϊκούρας: Η προστασία της πρώτης κατοικίας ήρθη επί ΣΥΡΙΖΑ

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας   μιλώντας σήμερα, Πέμπτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η ελληνική οικονομία στη διεθνή δυσμενή συγκυρία προβάλλει σταθερότητα και ανθεκτικότητα», ενώ σε άλλο σημείο είπε πως «το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών ανήλθε στα 33 δις ευρώ το 2 τρίμηνο του 2022, υψηλότερο από το 2ο τρίμηνο του 2019 όταν δεν υπήρχαν αυτές οι εξωγενείς κρίσεις».

Ο κ. Σταϊκούρας μίλησε για την σύγκρουση που έχει ξεσπάσει μεταξύ πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης αναφορικά με την «πατρότητα» του νομοθετικού πλαισίου που ήρε την προστασία πρώτης κατοικίας αναφέροντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ήρε την προστασία» ενώ παρέπεμψε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΜεΡΑ25 που αναφέρει πως «η επιδρομή στην ιδιωτική περιουσία άρχισε με το τρίτο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ».

Νωρίτερα, σύγκρουση για το ίδιο θέμα είχε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλκάκης με τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σωκράτη Φάμελλο. «Πόσα ψέματα θα πείτε; Σας φαίνεται περίεργο που ο πλειστηριασμός έγινε το 2022 και με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη; Δεν είναι περίεργο, γιατί επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έγιναν πλειστηριασμοί Α’ κατοικίας, υπήρχε προστασία», είπε ο κ. Φάμελλος για να λάβει την άμεση απάντηση του υπουργού: Και του απάντησε ο κ. Σκυλακάκης: «Τη λέξη ψεύδος, τη χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη συχνότητα. Έχω την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που λέει: δεν έγινε πλειστηριασμός στις 2-3-2019, όπως είπε ο κ. Σκυλακάκης. Είπα: ημερομηνία δημοσίευσης πλειστηριασμού. Δεν έγινε πλειστηριασμός, είπα δημοσίευση. Λέτε ψέματα, ακόμα και όταν κατηγορείτε κάποιον. Είπατε ψέματα στην ανακοίνωσή σας».