10:25, Σάββατο
02 Ιουλίου 2022

Δ. Κούβελας: «Στηρίζουμε τον πολίτη, προστατεύουμε το περιβάλλον»

«Είναι ο πρώτος Κλιματικός νόμος, ο οποίος εισάγεται για συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων, από Ιδρύσεως Ελληνικού Κράτους και νομίζω ότι αυτό αποδεικνύει στην πράξη, τη σημασία που δίνει αυτή η κυβέρνηση στην επίτευξη των τριών περιβαλλοντικών στόχων που έχει θέσει: Την ανάγκη προσαρμογής της χώρας μας στην κλιματική αλλαγή. Τον σταδιακό μετριασμό των ανθρωπογενών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Την επίτευξη της αναγκαίας κλιματικής ουδετερότητας, έως το 2050». Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε την ομιλία του στην Ολομέλεια για τη συζήτηση του Εθνικού Κλιματικού νόμου, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ κ. Δημήτρης Κούβελας.

Όπως υποστήριξε ο κ. Κούβελας, η Ελλάδα πρωτοπορεί πλέον και στο Ευρωπαϊκό Green Deal, δείχνοντας το δρόμο για τη δίκαιη μετάβαση στην «πράσινη» ανάπτυξη αλλά και την γρήγορη απεξάρτηση από το Ρωσικό φυσικό αέριο, μέσα από μία σειρά πολύ στοχευμένων δράσεων. «Η πολιτεία απορροφά τις μεγάλες αυξήσεις στην ενέργεια για τα νοικοκυριά, με ποσοστό ενίσχυσης 60% επί της αύξησης των λογαριασμών ρεύματος και έως 600 ευρώ ανά δικαιούχο. Επιβάλλουμε, όπως δεσμευτήκαμε, έκτακτη φορολόγηση ύψους 90% στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας επί των υπέρ-κερδών τους», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, υπερασπιζόμενος την Τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για τα μέτρα στήριξης των καταναλωτών απέναντι στην ακρίβεια.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, η Ελλάδα καθιερώνει για πρώτη φορά ένα εθνικό σχέδιο προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, λαμβάνοντας υπόψη την Ευρωπαϊκή στρατηγική και θεσπίζει το νομικό πλαίσιο για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της χώρας και τον μετασχηματισμό της οικονομίας μας, με γνώμονα την κλιματική ουδετερότητα.

«Κυρίως όμως καλλιεργούμε υγιή περιβαλλοντική κουλτούρα στους πολίτες, καθώς όσοι κλιματικοί νόμοι κι αν ψηφιστούν θα μείνουν δυστυχώς ανεφάρμοστοι, αν προηγουμένως δεν σεβαστούμε εμείς οι ίδιοι το περιβάλλον», ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε ο βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης, για να καταδείξει την ανάγκη να συμβάλλουμε όλοι στον στόχο.

«Η πολιτική της απεξάρτησης από τα ρυπογόνα ορυκτά καύσιμα και το Ρωσικό φυσικό αέριο συνεχίζεται εντατικά, ενώ παράλληλα εξαπλώνουμε μία σειρά δράσεις για τη στήριξη της ηλεκτροκίνησης. Κάνουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση «συμπρωταγωνιστή» του Εθνικού σχεδίου για την Κλιματική Αλλαγή και παρέχουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία προκειμένου να απολαύσουν τελικά οι ίδιοι οι πολίτες, ένα καθαρό και υγιές περιβάλλον», είπε καταλήγοντας την ομιλία του ο Δημήτρης Κούβελας.