, Κυριακή
25 Φεβρουαρίου 2024

Δ. Τεμπονέρας: Δεν νιώθω εσωκομματική αντιπολίτευση – Υπάρχει χώρος εντός ΣΥΡΙΖΑ για όλες τις εκφάνσεις και τα ρεύματα της Αριστεράς

Για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τις δημοσκοπήσεις μίλησε ο Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος πολιτικής γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ στην εκπομπή της ΕΡΤ «Newsroom».

Για την αποχώρηση Κασσελάκη την ώρα που ήταν στο βήμα ο ίδιος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας είπε
«Δε νομίζω ότι είναι αξιόλογο το περιστατικό. Υπήρχε μια ήπια κριτική βεβαίως, εντός των οργάνων μπορεί να κουβεντιάζουμε, μπορεί να συμφωνούμε, μπορεί να διαφωνούμε. Είναι κάτι το οποίο είναι αναμενόμενο και είναι στοιχείο και δημοκρατίας και πλουραλισμού και πολυσυλλεκτικότητα για ένα μεγάλο κυβερνητικό κόμμα».

«Προφανώς έχουμε μπροστά μας μια κρίσιμη διαδικασία, όπως είναι αυτή του συνεδρίου. Η απόφαση Κεντρικής Επιτροπής μιλάει για διεξαγωγή του στα τέλη Φεβρουαρίου, άρα εκεί έχουμε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, ζητήματα προγραμματικά, ζητήματα ιδεολογικά να τα κουβεντιάσουμε, να κάνουμε συνθέσεις, τις απαραίτητες συνθέσεις που χρειάζεται ο χώρος για να μπορέσουμε να πάμε στην επόμενη μέρα. Αυτή η εσωκομματική συζήτηση νομίζω ότι κάπου πρέπει να τελειώσει. Από κει και πέρα έχουμε προβλήματα πραγματικά, τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε. Έχουμε σωρεία νομοσχεδίων τα οποία έρχονται στη Βουλή αυτή τη στιγμή. Το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο επιβάλλει επιπλέον φόρο περίπου 1.450 ευρώ στους επαγγελματίες».

#Tags: ΣΥΡΙΖΑ