, Σάββατο
18 Μαΐου 2024

search icon search icon

Δ. Τσιόδρας για οπαδική βία: Αυστηρές ποινές θα δίνονται επί τόπου – Δεν θα περιμένουμε την αθλητική δικαιοσύνη

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, ερωτηθείς αν θα παρθούν επιπλέον μέτρα για την οπαδική βία τόνισε ότι «έχει εξαγγελθεί ήδη ότι κάποιες ποινές θα γίνονται με διοικητικές αποφάσεις.

Δηλαδή δεν θα περιμένεις την αθλητική δικαιοσύνη αλλά όταν βλέπεις ότι πέφτουν κροτίδες ή φωτοβολίδες θα μπορεί να παίρνει αποφάσεις σκληρές επί τόπου».

Μιλώντας στον Ρ/Σ Παραπολιτικά ο κ. Τσιόδρας είπε: «δεν ξεκινάει τώρα η όλη διαδικασία έχει ξεκινήσει εδώ και κάποια χρόνια. Θυμάστε στις αλλαγές που έγιναν στον ποινικό κώδικα κάποια από τα αδικήματα τα οποία τελούνται στο γήπεδο έγιναν ιδιώνυμα. Με το νέο ποινικό κώδικα προβλέπονται πιο αυστηρές ποινές, θα εκτίει ποινή κάποιος ο οποίος καταδικάζεται από 2 ως 3 χρόνια και δεν θα παίρνει αναστολή. Παράλληλα ελήφθησαν κάποιες αποφάσεις οι οποίες άλλες υλοποιούνται άλλες είναι στο δρόμο της υλοποίησης προκειμένου να μπουν κάμερες στα γήπεδα, να υπάρχει ταυτοποίηση των προσώπων που παίρνουν ένα συγκεκριμένο εισιτήριο όλα αυτά είναι στο δρόμο της υλοποίησης. Κλείνουν τα γήπεδα μέχρι να υλοποιηθούν αυτά, μέχρι τον Φεβρουάριο», πρόσθεσε.

Επίσης, τόνισε ότι «δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο μόνο με πειθαρχικά μέτρα ή με την Αστυνομία αν οι ίδιες οι ΠΑΕ δεν καταλάβουν ότι θα πρέπει να προστατεύσουν το προϊόν το οποίο παράγουν».

«Αν δεν υπάρχουν οι προδιαγραφές στα γήπεδα θα επανεξεταστεί το μέτρο. Δεν μπορεί δηλαδή ένα γήπεδο να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές. Είναι μια κατάσταση η οποία εξελίσσεται, δεν είναι ότι πήραμε κάποια μέτρα τότε δεν απέδωσαν, παίρνουμε συνεχώς μέτρα και θα πάρουμε αυτά τα οποία χρειάζονται. Υπάρχει πολιτική βούληση προκειμένου να μην λειτουργούν εγκληματικές ομάδες γιατί εδώ δεν πρόκειται για αντίδραση σε κάποιο αθλητικό γεγονός, πρόκειται συγκεκριμένα για συμμορίες οι οποίες λειτουργούν στο χώρο, όχι μόνο σε ένα σύλλογο αλλά σε αρκετούς».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.