11:20, Σάββατο
01 Οκτωβρίου 2022

Α. Σαμαράς: «Παρότι με βολεύουν οι εκλογές, εγώ θέλω να δω το πλοίο να δένει με ασφάλεια»

antonis samarasΗ άρνηση εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας σημαίνει πολιτικό εκβιασμό, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΡΙΤ, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση στους βουλευτές να ψηφίσουν ΠτΔ, με την επισήμανση πως «κανένας βουλευτής δεν δικαιούται να πει ότι δεν ήξερε».

Λίγες ώρες πριν την τρίτη και τελευταία ψηφοφορία της Δευτέρας για την προεδρική εκλογή, ο κ. Σαμαράς μίλησε για κινδύνους από τις πρόωρες εκλογές, που, όπως είπε, μπορεί να βάλουν σε περιπέτεια τη χώρα, υπογράμμισε ότι η πολιτική αβεβαιότητα πρέπει να τερματιστεί και επανέλαβε την πρότασή του για συναινετική εκλογή του Προέδρου.

Οι πολίτες δεν θέλουν πρόωρες εκλογές, σημείωσε, λέγοντας ότι «καταλαβαίνουν πού θα μπορούσε να οδηγήσει αυτή η παράλογη περιπέτεια» και πρόσθεσε: «Έκανα και κάνω τα πάντα για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να μη γίνουν εκλογές, γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον … ώστε να ολοκληρωθεί και η πρώτη φάση της μεγάλης συνταγματικής μεταρρύθμισης».

Φτύσαμε αίμα για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια, υπογράμμισε, ενώ έκανε λόγο για θανάσιμους κινδύνους από ανόητα νταϊλίκια και επικίνδυνους σχεδιασμούς, όπως ανέφερε, που θα μας φέρουν σε σύγκρουση με τους εταίρους μας. «Οσοι τα επιδιώκουν αυτά είτε είναι ανόητοι, είτε εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα» ανέφερε.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές, ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως όσοι αρνούνται την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας «συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου, δηλ. με τον πολιτικό εκβιασμό, αποδέχονται πως η χώρα μπορεί να μπει να σε μια νέα περιπέτεια».

Όπως είπε, κάθε βουλευτής «θα είναι συνυπεύθυνος για την υπογραφή της ψήφου του και για τις συνέπεις που μπορεί να προκύψουν».

Στο σημείο αυτό τόνισε πως «πρέπει να παραμερίσουμε την πολιτική αβεβαιότητα» και απεύθυνε έκκληση στους εκπροσώπους του ελληνικού λαού «να απομακρύνουν τα σύννεφα που μαζεύονται απειλητικά πάνω από τη χώρα».

Μάλιστα, σημείωσε πως «αυτή τη φορά το “παρών” θα έχει το ονοματεπώνυμό τους και θα τους θυμάται όλος ο κόσμος και κυρίως η ιστορία».

Ο Πρωθυπουργός παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι αυτό που λέει ότι θα κάνει αποτελεί τον ορισμό του πιστωτικού γεγονότος.

Όπως είπε, όλο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μονομερείς ενέργειες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε βέβαιος πως αν γίνουν εκλογές, η ΝΔ θα τις κερδίσει.«Παρότι με βολεύουν οι εκλογές, εγώ θέλω να δω το πλοίο να δένει με ασφάλεια, στο λιμάνι το ήρεμο» πρόσθεσε.

naftemporiki.gr