, Παρασκευή
01 Μαρτίου 2024

«Δεν πάει μακριά η κυβέρνηση»

papadimoulis_high3Με αφορμή τη διαφοροποίηση της ΔΗΜΑΡ στο θέμα της ΕΡΤ και την ενδεχόμενη απόσυρσή της από την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης  Παπαδημούλης σημειώνει σε δηλώσεις του ότι «όσοι  χρησιμοποίησαν τη Δημοκρατική Αριστερά για να προωθήσουν τις σκληρές μνημονιακές πολιτικές με την απόλυτη συνυπευθυνότητα της ηγεσίας της, την αντιμετωπίζουν τώρα σαν την “τρίχα που πρέπει να πεταχτεί από το ζυμάρι”».

Σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Σαμαρά στο χθεσινό του διάγγελμα ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, τονίζει ότι ο ισχυρισμός του Πρωθυπουργού «δεν πείθει ούτε και τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του».

«Η κυβέρνηση έχει τέτοιες απώλειες και ρηγματώσεις όχι μόνο στη βουλή, αλλά και στην κοινωνία, που είναι βέβαιο ότι η κυβερνητική βαλίτσα δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά. Και σίγουρα, ακόμη κι αν ξεκαλοκαιριάσει, έρχεται ένα ιδιαίτερο θερμό φθινόπωρο γιατί τα προβλήματα εκδικούνται», εκτιμά.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, το βασικό δίλημμα των επόμενων εκλογών θα είναι: κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και σκληρή μνημονιακή πολιτική ή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, «που θα σταματήσει αυτό τον κατήφορο».

#Tags: ΣΥΡΙΖΑ