«Δεν χρειάζεται να κάνουμε δημοψήφισμα, θα έχουμε καταρρεύσει καθ’ οδόν»

venizelos copy
 
Τυπικό έως ανησυχητικό χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος το κείμενο του Eurogroup της Δευτέρας προσθέτοντας σε δραματικό τόνο πως ελπίζει να μην υπάρξει «εχθρική» κίνηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προς της Ελλάδα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας σε εκπομπή του STAR κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δημιουργεί δραματικό κλίμα στις διαπραγματεύσεις καθώς πλέον δεν της αρέσει το πλαίσιο της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.
Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε πως η διαπραγμάτευση γίνεται για τα 19 δισ. του 2ου μνημονίου.
Ο κ. Βενιζέλος αποκάλυψε επίσης πως κατατέθηκε πρόταση στον κ. Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας, κατηγορώντας τον ότι έκανε διπλή διαπραγμάτευση.
«Η επιλογή Παυλόπουλου έγινε νωρίς και στέλνει πολιτικό μήνυμα», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι δημιουργεί την εντύπωση ότι υπάρχει παρασκηνιακή σχέση με τον Κ. Καραμανλή χωρίς ο δεύτερος να το γνωρίζει.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε ότι έγιναν λάθος χειρισμοί από την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου.
«Μετά τις 28 Φεβρουαρίου θα είχαμε περάσει στην προληπτική πιστωτική γραμμή», σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτιμώντας παράλληλα πως η χώρα θα μπορούσε να βγει στις αγορές.
Επιπροσθέτως ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «παιδική χαρά» το email Χαρδούβελη συγκρίνοντάς το με μια ενδεχόμενη συμφωνία της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα.
Σχετικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε πως με προεξέχοντα τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπάρχει ενιαία γραμμή των Ευρωπαίων.
«Δεν χρειάζεται να κάνουμε δημοψήφισμα, θα έχουμε καταρρεύσει καθ’ οδόν», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι «εμείς γεμίζαμε την καρδάρα με το γάλα πέντε χρόνια, και αυτά θα μπορούσαν να έχουν χαθεί σε πέντε μέρες, αν δεν έκανε πίσω ο κ. Τσίπρας».
«Ο κ. Τσίπρας έχει συγκροτήσει μια πλειοψηφία λέγοντας αλυσίδα ψεμάτων», κατέληξε.
Πηγή: paraskhnio.gr