, Κυριακή
29 Ιανουαρίου 2023

Δένδιας από Ρίγα: Aνάγκη σταθεροποίησης της κατάστασης στα Δυτικά Βαλκάνια

«Σήμερα ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση εδώ στη Ρίγα, στο πλαίσιο της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στη Ρίγα.

Ο Νίκος Δένδιας είχε διμερείς συναντήσεις με τους νέους υπουργούς Εξωτερικών της Ολλανδίας και της Νορβηγίας. «Υπάρχουν πολλά κοινά, μεταξύ των οποίων και τα θέματα του Δικαίου της Θάλασσας που μπορούν και πρέπει να συζητηθούν».

Παράλληλα, «υπό την Προεδρία του Γάλλου Υπουργού Εξωτερικών, του Jean-Yves Le Drian, συνέρχεται σε λίγο μία συνάντηση που έχει να κάνει με την υποσαχάρια Αφρική, με το Σαχέλ, όπου καλούνται να συμμετάσχουν οι χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, που έχουν διπλωματική, επαναλαμβάνω, διπλωματική παρουσία στην υποσαχάρια Αφρική. Όπως ξέρετε, η κυβέρνηση Μητσοτάκη άνοιξε καινούρια ελληνική Πρεσβεία στη Σενεγάλη πρόσφατα.

« Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, θα συζητήσουμε τις προκλήσεις ασφαλείας που παρουσιάζει η υποσαχάρια Αφρική για την Ευρώπη και το πώς θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα πολλά προβλήματα, ανθρωπιστικά καταρχήν, αλλά και προβλήματα τρομοκρατίας και το μεταναστευτικό, που εκπηγάζουν από αυτή την περιοχή» καταλήγει ο υπουργός.