, Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

Δένδιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ να απομονώσει τα άκρα του

550_334_249449«Έχω πει επανειλημμένα ότι υπάρχουν μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακραία στοιχεία. Και έχω καλέσει τα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τα απομονώσει και να τα αποβάλει. Αν με ρωτάτε όμως αν είμαι έτοιμος να δεχτώ ότι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ , στο σύνολό του, είναι ”άκρο” αυτό αξιωματικά δεν μπορεί να το δεχτεί κάποιος. Ειδικά αν υπολογίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει την ψήφο του ελληνικού λαού», δηλώνει σε συνέντευξή του στα Νέα ο κ. Δένδιας.

Ερωτηθείς δε για το αν παρακολουθείται το τηλέφωνο του Αλέξη Τσίπρα είπε χαρακτηριστικά «φαντάζομαι ότι αστειεύεστε», διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα όσα έχει υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ περί παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ δεν ευσταθούν.

Παράλληλα απαντά τους υπαινιγμούς της αντιπολίτευσης για τις παρακολουθήσεις λέγοντας πως «φαντάζομαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει υπονοούμενα για το φαίνεσθαι και όχι γιατί διαθέτει πληροφόρηση πως συμβαίνει κάτι τέτοιο».

Σε ερώτηση για το αν εμπλέκουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ νόμιμες συνακροάσεις στην ερευνά για τις Σκουριές, άπαντα ότι «δεν θα μπορούσα να σχολιάσω το παραμικρό για μια εν εξελίξει δικαστική ερευνά. Επαναλαμβάνω ότι ζήτημα παρακολουθήσεων κομμάτων και βουλευτών απο κρατικές υπηρεσίες δεν υπάρχει στην Ελλάδα».

«Θα ήμουν ευτυχής αν δεν εμφανιζόταν νεοναζιστικό μόρφωμα στις ευρωεκλογές ή σε οποιεσδήποτε άλλες εκλογές στη χώρα», αναφέρει.

Επίσης, σχετικά με το αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων άπαντα ότι «κάνω το καθήκον μου ως υπουργος, δεν έχω άλλες προσωπικές φιλοδοξίες».

Στο μεταξύ, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, σε συνέντευξή του στους Financial Times αναφέρεται στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, λέγοντας πως η διερεύνηση των καταγγελλόμενων εγκληματικών δραστηριοτήτων της Χρυσής Αυγής ανατέθηκε στην αντιτρομοκρατική εν μέρει διότι στην αστυνομία έχει υπάρξει διείσδυση της οργάνωσης.

«Ορισμένοι αστυνομικοί σε περιοχές με ευμεγέθεις πληθυσμούς μεταναστών έχουν προχωρήσει πέρα από τη σύμπραξη με τοπικούς νεοναζί έχοντας συστήσει πολιτικούς πυρήνες εντός των μονάδων τους», δηλώνει, προσθέτοντας ότι η τάση της Χρυσής Αυγής προς την ακραία βία είναι μοναδική ανάμεσα στις ακροδεξιές ομάδες της Ευρώπης.

Και καταλήγει: «Έχω καλέσει τη μονάδα εσωτερικών υποθέσεων προκειμένου να διευκρινιστούν επακριβώς ποιού είδους δομές έχει η Χρυσή Αυγή εντός της αστυνομίας», λέει ο κ. Δένδιας. «Γνωρίζουμε ότι αυτοί οι πυρήνες υπάρχουν, έχουμε αποδείξεις. Θα πάρουμε αυστηρά μέτρα».

real.gr

#Tags: ΣΥΡΙΖΑ