, Δευτέρα
05 Δεκεμβρίου 2022

Διαμάχη Ζωής – Παππά για τις θέσεις στο νέο ΕΣΡ

kontra-pappa-zwis-gia-tin-plirwsi-twn-thesewn-sto-esr_3.w_lΚόντρα με το «καλησπέρα» μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά για την πλήρωση των κενών θέσεων στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
Το κυβερνητικό στέλεχος μετέχει έπειτα από πρόσκληση της Προέδρου της Βουλής στην Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου και όπως φάνηκε από την πρώτη στιγμή υπάρχει κάθετη διαφωνία για το ζήτημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Κωνσταντοπούλου ζητεί να πληρωθούν μόνο οι τρεις από τις επτά θέσεις του ΔΣ του ΕΣΡ προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι τα μέλη που καταλαμβάνουν τις τέσσερις θέσεις (μεταξύ αυτών και η μητέρα της Λίνα Αλεξίου) έχουν ήδη πάρει το «πράσινο φως» από τη Διάσκεψη των Προέδρων.
Ωστόσο ο Νίκος Παππάς φέρεται να αντιδρά ζητώντας να υπάρξει αντικατάσταση και των επτά μελών και αυτό διότι όπως υποστηρίζει τα τέσσερα μέλη του ΕΣΡ παρέμειναν έως τώρα στη θέση τους λόγω αδυναμίας της Διάσκεψης των Προέδρων να εκλέξει νέα (απαιτείται πλειοψηφία 4/5).
Κατά πληροφορίες ο Νικήτας Κακλαμάνης πρότεινε να υπάρξει νομική τεκμηρίωση των επιχειρημάτων των δύο πλευρών- από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους σε ότι αφορά τον Νίκο Παππά και από την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής σε ότι αφορά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΕΣΡ διχάζει την Πρόεδρο της Βουλής και τον υπουργό Επικρατείας.
Πρόσφατα τα δύο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν σφοδρή αντιπαράθεση κατά την διάρκεια της  συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να συγκληθεί άμεσα σε σώμα το ΕΣΡ.
Τότε παρενέβη ο πατέρας του Στέλιος Παππάς και παρατήρησε ότι «κάποιοι έχουν συγγενείς εδώ μέσα».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε να λάβει το λόγο επί προσωπικού και όταν στην συνέχεια ανέβηκε στο βήμα εκθείασε την ιστορική διαδρομή της μητέρας της και έκανε λόγο για σπίλωση και υπέρβαση των ορίων της συντροφικότητας.
.thetoc.gr