fbpx

, Κυριακή
16 Φεβρουαρίου 2025

search icon search icon

Δημιουργία μεγάλης παράταξης με αρχηγό από τη βάση προτείνει η Φ. Γεννηματά!

gennimata
Πρόταση για τη διεξαγωγή συνδιάσκεψης με το Ποτάμι και όλες τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας, με στόχο τη δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης, που θα εκλέξει αρχηγό από τη βάση ως τον Ιούνιο, προτείνει με άρθρο της στα Νέα Σαββατοκύριακο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.
«Η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή παράταξη με αυτόνομο ρόλο και αυτοδύναμη στρατηγική, διακριτά πολιτικά οριοθετημένη από τον δήθεν αριστερό λαϊκισμό και τις παρωχημένες ιδεοληψίες του, αλλά και τις συντηρητικές, νεοφιλελεύθερες και εξίσου αναποτελεσματικές πολιτικές που εκπροσωπεί η Δεξιά» υπογραμμίζει.
Η κ. Γεννηματά απευθύνει κάλεσμα «στα πολιτικά κόμματα, κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά, τις κινήσεις και ομίλους, τα αυτόνομα στελέχη που εκφράζονται από τις απόψεις της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας και προέρχονται από την κοίτη της Δημοκρατικής Παράταξης και της Κεντροαριστεράς, και προτείνω να συνδιαμορφώσουμε έναν ενιαίο πολιτικό οργανισμό με τη μορφή μιας συμπαράταξης, που δε θα καταργεί την αυτοτέλεια των συμμετεχόντων».
Στο πλαίσιο αυτό «προτείνω τη διεξαγωγή Πολιτικής, Διακηρυκτικής, Προγραμματικής Συνδιάσκεψης το Μάρτιο που θα αποφασίσει τη διακήρυξη του φορέα, το όνομα και τα σύμβολα, και θα διατυπώσει το προγραμματικό πλαίσιο της ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.