, Τετάρτη
27 Σεπτεμβρίου 2023

Δημοσκόπηση Alpha: Ποια είναι η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Ποια κόμματα κερδίζουν και ποια «καταρρέουν»

Προβάδισμα 6,7% ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, από 6,6% που ήταν στην προηγούμενη δημοσκόπηση, δίνει η δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του τ/σ Alpha.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων η ΝΔ συγκεντρώνει 32.7% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 8.3%, το ΚΚΕ με 6.1%, η Ελληνική Λύση με 3,7%, το ΜέΡΑ25 με 3,3%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,8%, η Εθνική Δημιουργία με 1%, και το κόμμα ΝΙΚΗ ανέβηκε στο 1,7% .

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alco κ. Κωστας Παναγόπουλος ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι διαμφισβήτητα πρώτη στις εκλογές της 21ης Μαΐου και εκτίμησε ότι μαθηματικά θα υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ του πρώτου και του τρίτου κόμματος. Και σε αυτήν την δημοσκόπηση ανέφερε, καταγράφεται το πρόβλημα αξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ το οπόίο εμποδίζει την προσέλκυση αναποφάσιστων ψηφοφόρων.

Η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 77% ενώ την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται αύξηση των διαρροών από το ΠΑΣΟΚ προς τη ΝΔ.