, Τετάρτη
19 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Απόλυτη κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας

Την απόλυτη κυριαρχία της ΝΔ έχει καταγράψει η δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll, που πραγματοποιήθηκε 3-5 Ιουνίου στην Α’ Αθηνών. Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει μια τεράστια διαφορά 24% από την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς στην ερώτηση τι θα ψήφιζαν οι πολίτες εάν γίνονταν αύριο εκλογές, η ΝΔ λαμβάνει 41,5% έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ.
Μεγάλη πτώση σημειώνει το ΚΙΝΑΛ, που βρίσκεται στο 3,4%, με το ΚΚΕ να είναι στην τρίτη θέση, με 4,2%. Βελόπουλος (1,6%) και Βαρουφάκης (1,5%), είναι κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή, ενώ το κόμμα Κασιδιάρη εντοπίζεται στο 2,2% Η κυβέρνηση απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των πολιτών για την πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας (66% υπέρ με 23% αρνητική άποψη). Οι πολίτες αισιοδοξούν για την επόμενη ημέρα σε ποσοστό 58% έναντι 39%.
Παράλληλα, υπάρχει ικανοποίηση των πολιτών για τις πολιτικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει Κυριάκος Μητσοτάκης σε ποσοστό 63%, έναντι 37%. Ενδιαφέρον έχει και η αξιολόγηση των πολιτικών πρωτοβουλιών, που αναλαμβάνουν, πέραν εκείνων του πρωθυπουργού, και του δημάρχου Αθηναίων, αλλά και του περιφερειάρχη Αττικής. Ο Κώστας Μπακογιάννης έχει θετικές κρίσεις σε ποσοστό 545 και αρνητικές σε ποσοστό 38%, ενώ ο Γιώργος Πατούλης έχει θετικές γνώμες 29% και αρνητικές 45%.
Την ίδια στιγμή η δημοσκόπηση καταγράφει και τους πιο δραστήριους βουλευτές της Α’ Αθήνας οι οποίοι είναι κατά σειρά οι Βασίλης Κικίλιας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης, Θάνος Πλεύρης, Άγγελος Συρίγος, Κώστας Σκανδαλίδης, Δημήτρης Τζανακόπουλος.


 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.