, Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

search icon search icon

Δράση ενημέρωσης των υπαλλήλων του Υπ. Τουρισμού για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού με πρωτοβουλία της Ελ. Ράπτη

Η Υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, είχε τη χαρά να φιλοξενήσει στο Υπουργείο Τουρισμού την εξαίρετη Χειρουργό – Ειδική στις παθήσεις μαστού και διακεκριμένη Πρόεδρο του Γυναικείου Φιλανθρωπικού Σωματείου ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, κα Γιώτα Σασοπούλου.

Η κα Σασοπούλου μέσα από μία εμπεριστατωμένη και κατανοητή παρουσίαση μοιράστηκε την επιστημονική της εμπειρία ενημερώνοντας τους υπαλλήλους του Υπουργείου Τουρισμού σχετικά με τη σπουδαιότητα της πρόληψης στον καρκίνο του μαστού.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνά διαγνωσμένος καρκίνος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες. Όσο πιο νωρίς διαγνωσθεί, τόσο αυξάνει η πιθανότητα να καταστεί ιάσιμος.

Η Πολιτεία με το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού «Φώφη Γεννηματά» παρέχει πρόσβαση σε δωρεάν προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου του μαστού στις γυναίκες άνω των 45 ετών.

 «Δεν ξεχνάμε ποτέ το πιο σημαντικό ραντεβού μας. Επιλέγουμε την πρόληψη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.