Δρίτσας: Δεν τέλειωσε η διαδικασία για την πώληση του ΟΛΠ – Πυρά κατά ΤΑΙΠΕΔ

dritsas
«Δεν τέλειωσε η διαδικασία για την πώληση του ΟΛΠ» διαμήνυσε ο υπουργός ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι από την υπογραφή της συμφωνίας με την Cosco.
«Έχουμε μπροστά μας δρόμο μέχρι τη μεταβίβαση των μετοχών τον Ιούνιο» δήλωσε με νόημα στο Mega ο υπουργός Ναυτιλίας. Προς τούτο, επικαλέστηκε σειρά νομικών διαδικασιών, ενώ δήλωσε ότι ετοιμάζονται ρυθμίσεις όπως η Δημόσια Αρχή Λιμένα Πειραιά που εκτιμάται ότι δημιουργεί νέο «κρατικό» ΟΛΠ.
Το λιμάνι του Πειραιά είναι τεράστιων δυνατοτήτων. Η πίεση των πραγμάτων οδήγησε σε λύση που δεν είναι επιλογή μας, τόνισε μιλώντας στο MEGA.
«Η πώληση των μετοχών γίνεται για να ικανοποιηθούν οι δανειστές, δεν γίνεται επί τη βάσει ενός αναπτυξιακού σχεδίου για τον Πειραιά» σημείωσε ο κ. Δρίτσας και είπε ότι η συμφωνία που έρχεται είναι τροποποιημένη σε σχέση με την αρχική της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και με αυτή που ετοίμασε το ΤΑΙΠΕΔ. «Είναι βελτιωμένη και θα βελτιωθεί κι άλλο» είπε. Επίσης, ανέφερε ότι με παρέμβαση της κυβέρνησης εξαιρέθηκε η ακτογραμμή των λιπασμάτων και υπογράμμισε ότι δεν έχει τελειώσει η διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ.
Διαβάστε περισσότερα στο paraskhnio.gr