Δύο νέες δημοσκοπήσεις δίνουν δύο διαφορετικές πρωτιές!

κάλπη-660x300Σταθερά μεγάλο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ όπως αποκαλύπτει και νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Opinionpoll για λογαριασμό του Τύπου της Κυριακής, ενώ καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 31% έναντι 18,5% του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή προηγείται με 12,5 ποσοστιαίες μονάδες. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3%, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων με 2% αντίστοιχα, το Ποτάμι με 1,5%. Στο 12,3% οι αναποφάσιστοι, το 5,7% απαντά πως δεν θα ψηφίσει.
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
 
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 35,9%, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 19,8%. Κανένας από τους δύο, απαντά το 40,4%.
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 2
 
Εν τω μεταξύ δημοσκόπηση της εταιρία Βridging Europe δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, που προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 22,4% έναντι της Νέας Δημοκρατίας που συγκεντρώνει 18,4%. Τη δημοσκόπηση δημοσιεύει η εφημερίδα Το Χωνί την Κυριακή (25.09.2016).

Τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 7,4% και ακολουθούν: η Χρυσή Αυγή με 7,1%, το ΠΑΣΟΚ (μαζί με τη ΔΗΜΑΡ) με 4,9% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,2%. Με βάση τα ευρήματα της έρευνας, εκτός Βουλής μένουν Το Ποτάμι που συγκεντρώνει 1,1% και η Ένωση Κεντρώων με 2,2%.
Η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου λαμβάνει 2,5%, ενώ η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη 2,1%. Εξαιρετικά υψηλό και αυτή τη φορά το ποσοστό των αναποφάσιστων, που φτάνει το 26,1%.
Σχολιάζοντας την παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, το 44% αναφέρει ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «επιδόθηκε στην περισσότερη παροχολογία στη ΔΕΘ, έναντι του 30%  που θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός «υποσχέθηκε» περισσότερα από τον πρόεδρο της ΝΔ.
Την ίδια ώρα, και σύμφωνα πάντα με την Bridging Europe, το 71% διαφωνεί με το αίτημα της ΝΔ, που θέλουν να επιστρέψουν τα 246 εκατ ευρώ στους καναλάρχες, και το 26% συμφωνεί.
Ενδιαφέρον δείχνει η μέτρηση σχετικά με το σκάνδαλο των δημοσιογράφων περούκες στη Νέα Υόρκη, οι πολίτες απάντησαν σε ποσοστό 83% πως οι δημοσιογράφοι και οι εντολοδόχοι τους επιχείρησαν «να στήσουν ένα ανύπαρκτο θέμα και να το χρεώσουν στην κυβέρνηση». Το επιχείρημα πως οι δημοσιογράφοι έκαναν απλά ρεπορτάζ όπως παρουσιάστηκε από την πλειοψηφία των καναλιών το πιστεύει μόνο ένα 10% των πολιτών.
Μεταξύ άλλων, το 65% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Σύνοδος του Νότου ενίσχυσε τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας, ενώ μόλις το 21% ότι τη ζημίωσε.Τέλος, το 34% αναφέρει ότι σήμερα είναι καλύτερη η διεθνής εικόνα της χώρας, απ’ ό,τι ήταν 3 χρόνια πριν, και το 21% θεωρεί ότι η εικόνα της χώρας είναι χειρότερη.