18:44, Τετάρτη
29 Ιουνίου 2022

Δυστυχώς μας τελείωσε και το σανό

Αργά ή γρήγορα, προφανώς μετά τα μπάνια του λαού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την προκήρυξη των εκλογών.

Στη ΝΔ διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους ότι προέχει η πολιτική σταθερότητα της χώρας, ενώ από την άλλη μεριά, στον ΣΥΡΙΖΑ, ποντάρουν στο χάος και στην ακυβερνησία. Δεν είναι η πρώτη φορά. Και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις η Κουμουνδούρου ακολουθούσε το δόγμα «μεγάλη αναστάτωση, υπέροχη κατάσταση». Βλέπετε, τα προηγούμενα χρόνια πούλαγε το «σανό» της επανάστασης, το «σανό» του δεν πληρώνουμε τίποτα, τα κάνουμε όλα κρατικά, τυπώνουμε δικό μας χρήμα, ζήτω ο Μαδούρο, ζήτω ο Βελουχιώτης, ζήτω οι Ζαπατίστας, εμπρός στον έτσι που χάραξε ο τέτοιος και διάφορες άλλες ασυναρτησίες που συγκινούν το πόπολο.

Τα χρόνια πέρασαν, ο λαός κατάπιε το σανό αμάσητο, πλήρωσε τα διόδια και τους φόρους που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, πλήρωσε τα μνημόνια που υπέγραψαν οι κομαντάντε και οι ντεμέκ επαναστάτες και ήρθε η ώρα της πραγματικότητας. Η σύγκριση είναι αναπόφευκτη και αμείλικτη. Ο «αρχηγός των ατάκτων Νο2» δεν τσιμπάει τίποτα στις δημοσκοπήσεις. Ακόμα και οι φίλα προσκείμενοι στην Κουμουνδούρου ερευνητές της κοινής γνώμης στην καλύτερη των περιπτώσεων τον θέλουν να κλείνει ολίγον την ψαλίδα από τη ΝΔ. Μέχρι εκεί. Δεν πείθει ούτε τους δικούς του. Ο λαός είδε και κατάλαβε, το σανό στέρεψε και ο πρόεδρος Αλέξης έμεινε με τη μιζέρια στο περίφημο «φαντασιακό» της Αριστεράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε ούτε το απλό, να μετεξελιχθεί σε Προοδευτική Συμμαχία. Κρατήστε μια μικρή υποσημείωση: Δεν θα εκπλαγούμε καθόλου αν στις δεύτερες εκλογές τον πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής το ΠΑΣΟΚ. Ο κόσμος της Σοσιαλδημοκρατίας, τον οποίο προσπάθησαν να εξαπατήσουν, δεν θέλει μεγάλα ψέματα, θέλει μικρές αλήθειες και αυτό το πέτυχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις εκλογές του 2019. Δεν υποσχέθηκε σαράντα πράγματα για να κάνει τελικά μόνο τα δύο. Ο Κυριάκος υποσχέθηκε πέντε πράγματα και τα έκανε.

Προφανώς έχει να κάνει κι άλλα, δεν άλλαξε άρδην η Ελλάδα από τη μια μέρα στην άλλη, όμως η σελίδα γύρισε και όπως λένε οι πραγματικοί σοσιαλδημοκράτες: «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL