, Σάββατο
22 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Ε. Αγαπηδάκη: Υπογραφή συμβάσεων ανακαίνισης του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της Κέρκυρας

Με το ποσό των 4.3 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί η ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας Λευκίμμης, Αγ. Αθανασίου και Αγ. Μάρκου στην Κέρκυρα, η σύμβαση για τα οποία υπεγράφη χθες από την αναπληρώτρια Υγείας Ε. Αγαπηδάκη και τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλη.

Παράλληλα, υπεγράφη άλλη μία σύμβαση για επισκευαστικές εργασίες σε διάφορα κτίρια του Νοσοκομείου Κέρκυρας κόστους 1.300.000€. Το πρώτο έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 14 μήνες και το δεύτερο σε 16 μήνες. Τα έργα “τρέχουν” από το ΤΑΙΠΕΔ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Κέρκυρα η κα Αγαπηδάκη επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις των Κ.Υ. Αγ. Μάρκου και πόλης της Κέρκυρας. Δήλωσε ότι και στα 3 Κέντρα Υγείας θα δημιουργηθούν ιατρεία χρόνιων νοσημάτων (διαβήτης, υπέρταση, ΧΑΠ, κ.α.) στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος του Υπουργείου Υγείας, ενώ με το πρόγραμμα, συνολικού ύψους 45 εκατ. € από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα εξοπλιστούν τα Κ.Υ. όλης της χώρας.

Η Ε. Αγαπηδάκη μίλησε για τη σημασία της πρωτοβάθμιας περίθαλψης μέσω των Κέντρων Υγείας, η οποία εκτός από κρίσιμες υπηρεσίες στους ασθενείς, θα δώσει τη δυνατότητα αποσυμφόρησης των νοσοκομείων που θα μπορούν να εστιάσουν στην παροχή δευτεροβάθμιας περίθαλψης, ενώ έκανε παράλληλα λόγο για τη σπουδαιότητα της πρόληψης καλώντας τις γυναίκες να σπεύσουν να εξεταστούν δωρεάν για μαστογραφία και τεστ ΠΑΠ.

Σε ερώτηση για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η Αναπληρώτρια Υπουργός προανήγγειλε την προκήρυξη δύο θέσεων ογκολόγων (λόγω θανάτου της μοναδικής ογκολόγου αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ιατρός στο σχετικό τμήμα του Νοσοκομείου) αλλά και πρόσθετα κίνητρα ώστε να μπορούν να πληρωθούν θέσεις παθολόγων.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και την Αναπληρώτρια Υπουργό για τις σημερινές ανακοινώσεις, καταγγέλλοντας ότι το Κέντρο Υγείας Κέρκυρας, το οποίο είναι σε κακή κατάσταση, μένει εκτός αναβάθμισης επειδή επί 5 χρόνια δεν έχει μεταφερθεί η ιδιοκτησία του κτηρίου από το Υπουργείο Εργασίας στο Υπουργείο Υγείας. Επίσης, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η έλλειψη γιατρών και προσωπικού στο ΕΣΥ της Κέρκυρας είναι τεράστια και οι μετακινήσεις γενικών – οικογενειακών γιατρών από τα Κ.Υ. στο νοσοκομείο, από μερικές μέρες το μήνα έχουν γίνει μόνιμες για 4 γιατρούς αφήνοντας επί χρόνια ολόκληρες περιοχές της ενδοχώρας του νησιού, χωρίς ακόμα και τον αγροτικό γιατρό που υπήρχε τη δεκαετία του 1960.

Πηγή: EΡΤ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.