, Τετάρτη
27 Σεπτεμβρίου 2023

Ε. Χρονοπούλου: Είναι ξεκάθαρο ότι δε θα συνεργαστούμε με τη ΝΔ

Η Ελένη Χρονοπούλου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν από τον β’ γύρο των ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ.

«Δεν έχουμε σκοπό να συνεργαστούμε με τη ΝΔ, είναι σαφές και ξεκάθαρο. Όταν συνεργάστηκαν Σαμαράς – Βενιζέλος υπήρχαν έκτακτες συνθήκες στη χώρα. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές αλλά δεν υπάρχουν πραγματικές συγκλήσεις. Η ΝΔ θεωρούσε ότι ήταν και θα είναι αυτοδύναμη μετά τις εκλογές».

«Καταφέραμε να αυξήσουμε το ποσοστό μας οπότε εκ των πραγμάτων ανήκουμε στους νικητές. Ο πρώην πρωθυπουργός προσπάθησε να μας ρίξει και λίγο. Δεδομένων των συνθήκων και ότι οι δημοσκοπήσεις μάς έδειχναν αρκετά χαμηλά, έχουμε κάθε δικαίωμα να αισθανόμαστε όμορφα», ανέφερε στο MEGA.

Όπως εξήγησε η ίδια, το ΠΑΣΟΚ «έχει άλλη ερμηνεία των πραγμάτων. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, δεν προσμετράται ή αφαιρείται από τους δικούς μας στόχους. Εμείς έχουμε δικό μας πρόγραμμα. Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να θεωρείται ότι ηττήθηκε, δε σημαίνει ότι εμείς θα κάνουμε τα πάντα μόνο για κερδίσουμε τους ψηφοφόρους του. Έχουμε ένα πρόγραμμα, καλούμε τους κεντρώους δημοκράτες να έρθουν σε εμάς».

«Η κάλπη είναι απρόβλεπτη. Το μόνο που μένει στα κόμματα είναι να μένουν σταθερά στον στόχο τους. Ταβάνι η προσπάθειά μας δεν έχει. Επαναπροσδιορίσαμε την ταυτότητά μας, ξαναβρήκαμε την επαφή μας, όχι μόνο με τη βάση μας αλλά και με τους πολίτες που μας ψήφισαν. Όσους περισσότερους πολίτες καταφέρουμε να πείσουμε, τόσο το καλύτερο», κατέληξε η Ελένη Χρονοπούλου.