, Κυριακή
25 Φεβρουαρίου 2024

Ε. Ράπτη: Αυξάνονται οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στο «Μακεδονία» – Άνοιξε πιο νωρίς φέτος η σεζόν για την κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη

Το προηγούμενο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου έφτασε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Τα εργαλεία που έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει πλέον η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οικονομικά και διαχειριστικά, για να μπορέσουν οι δήμοι και οι προορισμοί τους να κερδίσουν το στοίχημα της βιώσιμης ανάπτυξης, αλλά και η στρατηγική και το σχέδιο δράσης που αναπτύσσει το υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να συμβάλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε όλη τη χώρα, με τη συνεργασία και των  δήμων βρέθηκαν  στο επίκεντρο της Ημερίδας που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) στο πλαίσιο του 32ου επιχειρηματικού και οικονομικού πολυσυνεδρίου «Money Show» που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Στους στόχους του υπουργείου για την ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας και στα εργαλεία για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη αναφέρθηκε σε διαδικτυακή παρέμβασή της η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, ανακοινώνοντας παράλληλα, καλά νέα για τον τουρισμό το 2024. Αναφέρθηκε και στη σημαντική αύξηση που καταγράφεται ήδη στην τουριστική κίνηση στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στις ενθαρρυντικές προοπτικές της κρουαζιέρας στο λιμάνι της πόλης.

Ανέφερε ότι το πρώτο 11μηνο του 2023, από τον Ιανουάριο έως το Νοέμβριο, σημειώθηκε σημαντική αύξηση στις ταξιδιωτικές εισπράξεις της χώρας μας, σε ποσοστό 14,5% που μεταφράζεται σε 20 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια περίοδο οι αφίξεις στην Ελλάδα, αυξήθηκαν κατά 17,3% (32 εκατ. ταξιδιώτες). Ειδικότερα, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, είπε η υφυπουργός κ. Ράπτη, το 2023 καταγράφηκαν 2,2 εκατομμύρια διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση συγκριτικά με το 2022. 

Μάλιστα γνωστοποίησε ότι φέτος, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, άνοιξε η σαιζόν για την κρουαζιέρα στην πόλη, καθώς το προηγούμενο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου έφρασε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και οι προοπτικές για την κρουαζιέρα το 2024 στην πόλη, σημείωσε, εμφανίζονται ιδιαιτέρως ενθαρρυντικές.

Η κ. Ράπτη μίλησε και για τη νέα στρατηγική που έχει επιλέξει το υπουργείο Τουρισμού, το οποίο αφορά ένα λεπτομερές σχέδιο δράσης, με συγκεκριμένους στόχους, όπως η βιωσιμότητα των προορισμών, η προώθηση τους, το οποίο θα επιτευχθεί μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις που θα συμβάλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής δραστηριότητας σε όλη τη χώρα, όλο το χρόνο. «Στόχος μας όμως είναι να ενισχύσουμε τη συνεργασία, ανάμεσα στην κεντρική διοίκηση την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ιδιωτική πρωτοβουλία» υπογράμμισε.