06:08, Δευτέρα
23 Μαΐου 2022

Έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης για να λυθεί ο «γόρδιος δεσμός» του χρέους

tsipras
Να ολοκληρωθεί έγκαιρα η αξιολόγηση του προγράμματος για να λυθεί ο «γόρδιος δεσμός» του χρέους, τόνισε ο πρωθυπουργός στην διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση της Εθνικής Τράπεζας στο Μέγαρο Μελά.
«Να βάλουμε πλάτη για να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια», είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε πως η έξοδος από την κρίση περνά από την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Προγράμματος Act4Greece της Εθνικής Τράπεζας ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «οποιαδήποτε προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση δεν μπορεί παρά να περνά από την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος» γι” αυτό και τόνισε την ανάγκη οι τράπεζες να παίξουν ξανά τον ουσιαστικό τους ρόλο, να χρηματοδοτήσουν δηλαδή την πραγματική οικονομία, ενώ όπως σημείωσε, με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή των καταθέσεων.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η πολυετής ύφεση επέφερε σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις και οδήγησαν την χώρα σε μια πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση, ανθρωπιστική κρίση γι” αυτό και όπως είπε «πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη για να βγούμε από την κρίση»
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κρίση άρχισε από τον τραπεζικό κλάδο», είπε και τόνισε πως πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας «μέσα σε ένα πλαίσιο που θα αναδεικνύει την καινοτομία και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα».
Όπως ανέφερε «η ύφεση επέφερε σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις οδηγώντας την χώρα σε μια πρωτοφανή οικονομική και ανθρωπιστική κρίση». Ο πρωθυπουργός ανέφερε στο σημείο αυτό ότι σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ για τις συνθήκες διαβίωσης στην Ελλάδα στο τέλος του 2014 η ανεργία βρισκόταν στο 26,5%, «πρωτοφανές ποσοστό για μια χώρα στον πυρήνα της Ευρωζώνης» καθώς και ότι το 36% των Ελλήνων βρισκόταν αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας.
Διαβάστε περισσότερα στο paraskhnio.gr