, Παρασκευή
01 Μαρτίου 2024

«Εγώ ήμουν εκείνος που είπα ας κάνουμε πίσω στις πρόωρες συντάξεις αλλά…»

kouroumplis
«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό αλλά δεχόμαστε δυστυχώς τόσο μεγάλη πίεση. Δεν μπορούν να κατηγορήσουν τον Τσίπρα για αδιαλλαξία», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατηγορώντας τους δανειστές ότι προβάλλουν συνεχώς νέες απαιτήσεις.
«Υπάρχουν δυνάμεις στην Ευρώπη που ζητούν ακραίες λύσεις», είπε ο ίδιος, εκφράζοντας την ελπίδα «να πρυτανεύσει η λογική των λογικών».
«Εγώ ήμουν εκείνος που είπα «ας κάνουμε πίσω στις πρόωρες συντάξεις, να κλείνουμε και αυτό το θέμα», τώρα ξαφνικά θυμήθηκαν άλλα ζητήματα. Την πρόταση που στείλαμε τη Δευτέρα και μας είπαν ότι είναι μια βάση συζήτησης, την ανέτρεψαν οι ίδιοι. Ό,τι παραγωγικότερο υπάρχει σε αυτή τη χώρα αυτή τη στιγμή χτυπιέται με τον πιο αλύπητο τρόπο, είτε αφορά στον τουρισμό, είτε στην φαρμακοβιομηχανία, είτε στον αγροτικό τομέα», επεσήμανε ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αlpha.
Αναφερόμενος στον Α. Σαμαρά είπε πως «ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λέει αλλάξτε κυβέρνηση». Τον κατηγόρησε ότι «εκείνος έριξε την κυβέρνηση Παπανδρέου και τώρα ενώ η κυβέρνηση μάχεται, ζητεί μεταβατική κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης. Θα έρθει η ώρα μετά να κάνει όση κριτική θέλει».