«Είμαστε καταδικασμένοι σε στασιμοχρεοκοπία αν συνεχίσετε να κυβερνάτε»

benizelosΑν η μεταστροφή, η υποταγή σας οδηγούσε κάπου, θα έλεγα χαλάλι, αλλά δυστυχώς δεν θα ανακάμψει η οικονομία γιατί το οικονομικό πρόβλημα είναι δευτερογενές, χρειάζεται οικονομική και πολιτική εμπιστοσύνη και αυτό δεν υπάρχει, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σημείωσε πως συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ήταν υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων αλλά ποτέ δεν αποδέχθηκε αυτού του είδους το υπερταμείου που πάντα ζητούσαν οι δανειστές, τονίζοντας πως πρόκειται για αφαίρεση όλης της δικαιοδοσίας πάνω στην ακίνητη περιουσία του δημοσίου, που περιέρχεται στον ουσιαστικό έλεγχο των πιστωτών στο διηνεκές . « Πρόκειται για πλήρη παράδοση στο διηνεκές της κυριαρχίας. Πρόκειται για υπαγωγή σε διαρκή κηδεμονία», είπε.
Σε ότι αφορά την πάταξη της διαπλοκής, είπε πως η κυβέρνηση κάνει αίναι ανταλλαγή μηνυμάτων με επιχειρηματικά συμφέροντα που έρχονται σε επαφή με την κυβέρνηση και μετά διευθετούνται νομοθετικά τα ζητήματά τους.
Έκανε λόγο για πολιτική εξαπάτηση για το δημόσιο χρέος, αναφέροντας πως «τώρα εκλιπαρείτε να πάρετε τη συνέχεια του PSI και δεν το παίρνετε ενώ το δικαιούται η χώρα και υπαναχωρούν τώρα οι πιστωτές, χωρίς να θέτετε το θέμα του ποια είναι η ορθή εικόνα του χρέους». Επίσης, μίλησε για πολιτική εξαπάτηση των πρωτογενών πλεονασμάτων.
Ο κ. Βενιζέλος είπε επίσης πως υπάρχει πρόβλημα νομιμοποίησης, ενώ εκτίμησε πως δεν μπορεί να υπάρξει εθνική υπέρβαση διότι «δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις γιατί όπως είπα πρέπει να υπάρχουν θεσμικές πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις και δεν μπορείτε να τις διασφαλίσετε για τη χώρα». Κατέληξε λέγοντας: Είμαστε καταδικασμένοι σε μια στασιμοχρεοκοπία αν συνεχίσετε να κυβερνάτε τη χώρα. euro2day.gr