23:05, Δευτέρα
03 Οκτωβρίου 2022

Εισαγγελική έρευνα σε βάρος αναπληρωτή υπουργού

pollakisΣε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα εις βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολλάκη προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει τελέσει, μαζί με άλλους πολίτες, την περίοδο που ήταν δήμαρχος Σφακίων, τα αδικήματα της στάσης από κοινού, της παράνομης βίας από κοινού, του απόπλου πλοίου άνευ ελέγχου της Λιμενικής Αρχής και της διατάραξης της ασφάλειας της υδάτινης συγκοινωνίας, διενεργεί η Εισαγγελία Χανίων.

Η έρευνα διεξάγεται μετά από σχετικό έγγραφο που φέρει την υπογραφή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, Αθανάσιου Γαλήνα και εστάλει ήδη προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Την ύπαρξη της εισαγγελικής παραγγελίας γνωστοποίησε ο ίδιος ο κ. Πολλάκης με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: «Στις 9-11-2015 ενημερώθηκα πως διαβιβάζεται από την Εισαγγελία Χανίων αίτημα για την άρση ασυλίας μου, λόγω «πρόκλησης σε εξέγερση, στάση, κ.λ.π».

Πρόκειται για την ιστορία του απεγκλωβισμού 650 τουριστών στην έξοδο του Φαραγγιού της Σαμαριάς λόγω της αιφνίδιας και αδικαιολόγητης απαγόρευσης στις 6 Σεπτεμβρίου 2011 του απόπλου 80 πλοίων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τους οδηγήσαμε με ασφάλεια στο λιμένα της Χώρας Σφακίων, εγώ ως δήμαρχος, μαζί με τους κατοίκους της Αγ. Ρούμελης και εκπροσώπους της εταιρίας.

Υπερβαίνοντας κατ΄ ανάγκη τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και γλυτώνοντας τους τουρίστες από απρόβλεπτες συνέπειες. Είναι τυχαία η επιλογή και ο χρόνος για την ανάδειξη της όλης υπόθεσης;».