Έκκληση για… βοήθεια κάνει η Έλενα Κουντουρά

kountoura
«Δεν υπάρχει καταστροφή στον ελληνικό τουρισμό, έχουμε το 2016 ένα μικρό, θετικό πρόσημο. Δεν πρέπει να καταστροφολογούμε», είπε στον Αpha 989 η Έλενα Κουντουρά. Τόνισε ότι «ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση, η εθνική μας οικονομία και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται αντιπολιτευτικά και μικροπολιτικά».
Παραδέχθηκε ότι «υπάρχει πρόβλημα σε κάποια νησιά λόγω ροών προσφύγων. Τα Κέντρα Ταυτοποίησης πρέπει να λειτουργήσουν ώστε να αποσυμφορηθεί η Χώρα των νησιών από τους πρόσφυγες και να μπορέσουμε να τα προβάλουμε. Τα Κέντρα αυτά είναι ελεγχόμενα και αθέατα και μακριά από την τουριστική κίνηση.  Οι πρόσφυγες δεν πρέπει να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα μέσα στις πόλεις στα νησιά. Έχουν δυσκολία τα συγκεκριμένα νησιά κι έχουμε στο πρόγραμμα να τα βοηθήσουμε. Έχει πάει όλη η κυβέρνηση εκεί και εγώ κάνω την προβολή και το promotion. Υπάρχει σχέδιο, έχουμε συνεννοηθεί με tour operators, πχ η Κως αποτελεί στρατηγική επιλογή μεγάλων operators, όπως και η Σάμος κλπ. Αυτό που ζητούν είναι να υπάρχει εικόνα ασφάλειας και ελέγχου. Οι τουρίστες θέλουν να περάσουν απρόσκοπτα τις ημέρες αυτές και θέλουν να ξεκουραστούν και να νιώθουν ασφαλείς. Σε πολλές περιπτώσεις οι τουρίστες βοηθούσαν κιόλας».
Η κα Κουντουρά επεσήμανε ότι «υπάρχουν νησιά που δεν αντιλαμβάνονται ότι κάνουν κακό στον τόπο τους (με τις αντιδράσεις). Το ίδιο πρόβλημα έχει και η Ιταλία, έχετε ακούσει τέτοια έκταση; Το διαχειρίστηκαν εξαιρετικά καλά. Η Ιταλία αυτή τη στιγμή κάνει τουρισμό. Εμείς που τους βοηθάμε και έχουμε προταθεί για Νόμπελ είμαστε θέμα στα διεθνή media».
Ζήτησε τη βοήθεια των δημοσιογράφων λέγοντας χαρακτηριστικά «εγώ θα κάνω τη δουλειά μου και θέλω και εσείς οι δημοσιογράφοι να με στηρίξετε. Με τις δικές σας φωνές, που επηρεάζετε και μπορείτε να λογικέψετε τις τοπικές κοινωνίες. Οι δημοσιογράφοι χάνουν την ψυχραιμία τους, κυρίως από τοπικά media. Δεν πρέπει να καταστροφολογούμε. Δώστε μου τη δύναμη να μπορώ να προωθήσω την πατρίδα μας και θα πάνε όλα καλά».
Σε ερώτηση με αφορμή τα καλά λόγια που είπε ο πρωθυπουργός για εκείνη, απάντησε «ο πρωθυπουργός περιμένει από όλους μας τα αποτελέσματα. Στον τουρισμό τα αποτελέσματα είναι άμεσα, φαίνονται. Η επιτυχία μας (στον τουρισμό) είναι και λόγω της υποστήριξης του πρωθυπουργού, ο οποίος δίνει προτεραιότητα. Ο τουρισμός εξαρτάται επίσης από πάρα πολλά υπουργεία, έχουμε συναρμοδιότητες και πρέπει να πω ότι έχουμε πολύ καλή συνεργασία και με τα άλλα υπουργεία. Σε όλους τους χώρους υπάρχουν συγκρούσεις, στη δική μου περίπτωση δεν έχω κανένα παράπονο. Καταφέραμε ιστορικό ρεκόρ πέρυσι, συνεργάστηκε ο ΕΟΤ και όλοι οι φορείς, οι  ενώσεις ξενοδόχων κλπ και προωθήσαμε το προϊόν μας. Το 2016 έχουμε ένα μικρό, θετικό πρόσημο. Κάνω έκκληση για βοήθεια».