18:03, Παρασκευή
27 Μαΐου 2022

Έξω φρενών με όσους παραιτήθηκαν ο Μητσοτάκης!

Kyriakos-Mitsotakis

«Μετά την πρωτοβουλία Σαμαρά, αν πάμε σε εκλογές, θα έχει ακέραια την ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε, μεταξύ άλλων, τη Δευτέρα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ επισήμανε ότι «ηθικός αυτουργός και τελικός σκηνοθέτης της υπόθεσης Χαϊκάλη είναι ο Αλ. Τσίπρας».

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε παράλληλα ενοχλημένος από τις παραιτήσεις των γενικών γραμματέων που προκειμένου όπως είπε  να βρουν θέσεις σε ψηφοδέλτια. «Αν περνούσε από το χέρι μου, δεν θα έβαζα αυτούς τους γενικούς γραμματείς στα ψηφοδέλτια», είπε και πρόσθεσε ότι «κάποια στιγμή θα πρέπει να σκεφτούμε ένα πλήρες ασυμβίβαστο μεταξύ της δράσης του γενικού γραμματέα και του υποψήφιου βουλευτή».

Αναφορικά με την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού να προδιαγράψει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η χώρα τον επόμενο χρόνο  είπε ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. «Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία ότι αν, παρά την προσπάθεια του Πρωθυπουργού, οι βουλευτές δεν υπερψηφίσουν τον κ. Δήμα, η ευθύνη για την πρόκληση των πρόωρων εκλογών θα βαραίνει αποκλειστικά τον ΣΥΡΙΖΑ και τα σύμμαχα μ’ αυτόν, σ’ αυτήν την προσπάθεια, κόμματα»

Πρόσθεσε δε ότι εάν σ’ αυτές τις εκλογές κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, «τότε πολύ φοβάμαι ότι η χώρα θα βρεθεί μπροστά σε ένα τραγικό αδιέξοδο», διότι – όπως είπε – είτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ανακρούσει πρύμναν και να βρεθεί μπροστά σε ένα διαφορετικό πλαίσιο συνεννόησης με τους πιστωτές είτε, αν δεν το κάνει τότε ο κίνδυνος να βρεθεί η χώρα στο σημείο να μην μπορέσει να είναι συνεπής στις δανειακές της υποχρεώσεις και να βρεθεί εκτός της ζώνης του ευρώ, είναι υπαρκτός κίνδυνος».

Για την υπόθεση Χαϊκάλη, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε τη σπουδή με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να αγκαλιάσει και να υιοθετήσει τους ισχυρισμούς του κ. Χαϊκάλη.

«Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επενδύσει τους τελευταίους μήνες σε μια πολιτική για να εκφοβίσει όλους τους δυνητικά σκεπτόμενους βουλευτές να ψηφίσουν θετικά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Κατέληξε, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό, διότι ήταν ο πρώτος που άφησε σαφή υπονοούμενα ότι όποιος βουλευτής ψηφίσει, ενδέχεται να έχει δωροδοκηθεί και θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να δει το σήριαλ του κ. Χαϊκάλη ως ένα ακόμη επεισόδιο σ’ αυτήν την κακής ποιότητας παραγωγή που έχει στηθεί τους τελευταίους μήνες. Πολύ προσεκτικά και πάντοτε με ηθικό αυτουργό και τελικό σκηνοθέτη τον κ. Τσίπρα».