, Κυριακή
19 Μαΐου 2024

search icon search icon

Εν αναμονή της «γαλάζιας» απόβασης – Κεντρική ομιλία στη Θεσσαλονίκη πριν τις ευρωεκλογές σχεδιάζει ο K. Μητσοτάκης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Το εκλογικό επιτελείο της ΝΔ έχει σχεδιάσει προεκλογική εκστρατεία τεσσάρων εβδομάδων, με εντατικές περιοδείες σε όλη τη χώρα. Ήδη έχουν οριστικοποιηθεί οι περιοδείες του πρωθυπουργού σε νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ τη Δευτέρα 20 Μαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για να μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό τι άλλο θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του στη διάρκεια εκείνης της ημέρας.

Αμέσως μετά θα πάρει σειρά η Θράκη ενώ είναι πολύ πιθανό να επαναληφθεί το σκηνικό των εθνικών εκλογών με κεντρική προεκλογική ομιλία του Πρωθυπουργού την τελευταία εβδομάδα πριν την κάλπη της 9ης Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη δηλαδή στις 4 ή 5 Ιουνίου. Στην Κυβέρνηση πάντως θεωρούν ότι η αποδοχή του κ. Μητσοτάκη στην κοινωνία είναι πολύ υψηλότερη σε σχέση με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς γεγονός που θέλουν να αξιοποιήσουν.

Μπαράζ περιοδειών Μητσοτάκη, υπουργών και βουλευτών

«Γκάζι» πατάει το κομματικό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας με στόχο το 33% των προηγούμενων Ευρωεκλογών για την 9η Ιουνίου. Το «αγκάθι» ωστόσο δεν είναι μόνο η πόλη μας , η Θεσσαλονίκη , αλλά και άλλοι νομοί στη βόρεια Ελλάδα όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του εκτιμούν πως μπορούν να λάβουν περισσότερες ψήφους, κάνοντας το εκλογικό σώμα να τους εμπιστευτείς τις προσεχείς κάλπες.

Για το σκοπό αυτό λοιπόν έχουν «επιστρατευτεί» όλα τα προβεβλημένα στελέχη για στοχευμένες «αποστολές» σε περιοχές όπου εμφανίζονται ενισχυμένα τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ όπως είναι η Ελληνική Λύση και η Νίκη.«Η εκλογική μάχη δεν είναι μια ατομική προσπάθεια, όλοι κρινόμαστε και όλοι πρέπει να πάμε συντεταγμένα», είπε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης , ο οποίος φρόντισε να στείλει το μήνυμα ότι όλοι αξιολογούνται.

Ήδη, 12 υπουργοί θα περιοδεύσουν σίγουρα στις μεγάλες πόλεις των νομών, ενώ σε κάθε νομό θα βρεθούν άλλα δύο κλιμάκια της ΝΔ με υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς και βουλευτές όμορων νομών οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε Δήμους , Περιφέρειες, Οργανισμούς , Φορείς μέχρι και σε λαϊκές αγορές.

Έως το Σάββατο ο Άδωνις Γεωργιάδης θα επισκεφθεί τους νομούς Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας ενώ ο Χρήστος Σταϊκούρας, θα βρεθεί σε Δράμα, Καβάλα και Ροδόπη.

Σε κάθε περίπτωση μέσα στο Σαββατοκύριακο θα «κλειδώσει» και η τελική σύνθεση όλων των κλιμακίων, ώστε να ενημερωθούν οι άμεσα εμπλεκόμενοι για το πρόγραμμά που θα ακολουθήσουν . Η έναρξη της «γαλάζιας» απόβασης προγραμματίζεται για την ερχόμενη Δευτέρα, με διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων, ενώ για τις 4 ή τις 5 Ιουνίου προγραμματιζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

Στην κυβέρνηση πάντως βλέπουν πως η κρισιμότερη μάχη στο δρόμο προς τις κάλπες θα δοθεί στο μέτωπο της οικονομίας και στον πολιτικό αντίκτυπο που δημιουργεί η ακρίβεια. Άλλωστε μεταξύ των στόχων του πρωθυπουργού,μέσα από τον νέο κύκλο περιοδειών του, είναι η διαρκής και αμφίδρομη επαφή με την κοινωνία με σκοπό της απευθείας συζητήσεις με τους πολίτες καθώς θεωρεί πως είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να κάνει τη δική του «δημοσκόπηση» για το πως αξιολογεί ο κόσμος όλα τα τελευταία μέτρα που έχουν να κάνουν με την συγκράτηση των τιμών και τους ελέγχους στην αγορά αλλά και τις αυξήσεις που δόθηκαν σε μισθούς και συντάξεις.

Το κυρίαρχο δίλημμα άλλωστε με το οποίο θα πορευτεί ο ίδιος και η ΝΔ μέχρι τις ευρωεκλογές είναι «σταθερότητα ή περιπέτειες», επισημαίνοντας ότι η αντιπολίτευση, δηλαδή τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ που διαγκωνίζονται , σύμφωνα και με τις δημοσκοπήσεις για τη δεύτερη θέση εμφανίζοντας έκαστος εαυτόν ως την ιδανικότερη κυβερνητική λύση, δεν διαθέτουν ρεαλιστική και εφαρμόσιμη πρόταση για τη χώρα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ KARFITSA

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.