, Τετάρτη
01 Φεβρουαρίου 2023

Εν αναμονή του επίσημου αποτελέσματος των εκλογών της ΝΔ

ψηφοδελτια1
Εν αναμονή του επίσημου αποτελέσματος των εκλογών της 20ής Δεκεμβρίου βρίσκονται τα επιτελεία των υποψηφίων προέδρων της Νέας Δημοκρατίας.
Ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος και θα ανακοινώσει τα ποσοστά που απέσπασαν οι διεκδικητές της ηγεσίας, έφτασε στα γραφεία του κόμματος λίγο μετά τις 8 το πρωί της Δευτέρας. Η καταμέτρηση δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ όπως ανακοίνωσε ο ίδιος τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το απόγευμα.
Τα μέχρι στιγμή στοιχεία δίνουν την πρωτιά στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος στον β’ γύρο, στις 10 Ιανουαρίου, θα αναμετρηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Απόστολος Τζιτζίκωστας και τέταρτος έρχεται ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο Β.Μεϊμαράκης φαίνεται να αποσπά ποσοστό άνω του 40% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποσοστό γύρω στο 30%.
Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους ψηφοφόρους να δώσουν το ίδιο δυναμικό «παρών» και στον δεύτερο γύρο των εκλογών και με μήνυμά του στο Twitter ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν.
Κοντά στο 20% κυμαίνεται το ποσοστό που απέσπασε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος με δήλωσή του αποδέχθηκε την ήττα και συνεχάρη τους κ. Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη.
Μετά την ανακοίνωση του επίσημου αποτελέσματος αναμένονται οι πρώτες δηλώσεις τόσο του Β.Μεϊμαράκη όσο και του Άδ.Γεωργιάδη, ο οποίος φαίνεται να αποσπά ποσοστό κοντά στο 10%.