20:44, Πέμπτη
11 Αυγούστου 2022

Ένας φίλος… ήρθε απόψε από τα παλιά

Με το ΠΑΣΟΚ να κλείνει την πόρτα διπλοκλειδώνοντας και με… σύρτη στη συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας στέλνει τον… Ευκλείδη Τσακαλώτο να κάνει τη δουλειά και να βρει εταίρο! Η δουλειά του πρώην υπουργού Οικονομικών είναι μάλλον να πλησιάσει τον προκάτοχό του στην υπουργική θέση Γιάνη Βαρουφάκη με σκοπό να καταφέρει να μαζέψει μέχρι τον Σεπτέμβρη τα κουκιά για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

«Πολύ έξυπνη κίνηση. Έστειλε αυτόν που του έφαγε τη θέση να ρίξει γέφυρα συνεργασίας. Αν τα καταφέρει, θα είναι πραγματικά η πρώτη φορά που η Αριστερά αντί να διχαστεί θα ενωθεί», λένε σκωπτικά κύκλοι των ΠΑΣΟΚογενών του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις δηλώσεις Τσακαλώτου και στις φήμες που θέλουν την Κουμουνδούρου να κάνει άνοιγμα στο κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη απάντησε με νόημα η Νέα Δημοκρατία. Όπως ανέφερε με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Πειραιώς, «το “μέτωπο” Τσίπρα – Βαρουφάκη, που με τις καταστροφικές επιλογές του οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, ξανασυγκροτείται. Αυτός που λείπει είναι ο κ. Καμμένος. Αλλά το 2022 δεν είναι 2015».

Η «γαλάζια» δήλωση-απάντηση δεν έμεινε αναπάντητη από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος έκανε λόγο για προπαγάνδα: «Ήξερα ότι η αντιληπτική ικανότητα των στελεχών της ΝΔ είναι μειωμένη, ήξερα ότι θα κάνουν προπαγάνδα με οτιδήποτε. Αλλά αν δεν κατανοούν ότι η δημοκρατία σημαίνει να ακούς τη λαϊκή ετυμηγορία, αν δεν κατανοούν ότι εμείς απευθύνουμε πρόσκληση σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, τότε δεν κατανοούν τι θα πει πολιτική».

Για όλα αυτά βέβαια ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει τοποθετηθεί και δεν αναμένεται να το πράξει. Άλλωστε, το «διαζύγιο» με τον κ. Βαρουφάκη, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην κυβέρνηση, δεν ήταν ιδιαίτερα αρμονικό. Η καρατόμηση του Γιάνη Βαρουφάκη είχε ως συνέπεια την κήρυξη ενός άτυπου πολέμου, όπου ο ίδιος ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 δεν σταμάτησε να εξαπολύει τα πυρά του απέναντι στον πρώην «άσπονδο» φίλο του.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL