18:20, Δευτέρα
27 Ιουνίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί που θα τρέξουν τις εκλογές

Η πιθανότητα εκλογών τον Σεπτέμβριο συσπειρώνει τον ΣΥΡΙΖΑ και ανανεώνει την «ανθρωπογεωγραφία» του κόμματος. Σε αλλαγές στην ομάδα κρούσης του κόμματος ενόψει και των εκλογών προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας. Ευθύνη δράσης ανέλαβαν 38 στελέχη, πολύ ή λιγότερο «μπαρουτοκαπνισμένα», με στόχο να τρέξουν τον προεκλογικό μαραθώνιο της Κουμουνδούρου.

Οι αλλαγές έχουν στόχο να τονώσουν εσωτερικά και εξωτερικά τον ΣΥΡΙΖΑ, να εκτινάξουν τα ποσοστά της Κουμουνδούρου αλλά και να στήσουν ένα κυβερνητικό πρόγραμμα για την περίπτωση που του δοθεί η εντολή από τον λαό.

Ωστόσο, δεν έλειψαν και οι… γκρίνιες για την επιλογή προσώπων. «Με Μπίστη συντονιστή της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού δεν παίρνεις εκλογές», τονίζουν κύκλοι της Κουμουνδούρου, σχολιάζοντας τις αρμοδιότητες που μοίρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας το μεσημέρι της Τρίτης.

Με το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα, ο Αλέξης Τσίπρας όρισε και τα μέλη της Επιτροπής Ψηφοδελτίων, με τη Ράνια Σβίγκου να ηγείται μαζί με τον Γιώργο Βασιλειάδη και τον διευθυντή του γραφείου του, Μιχάλη Καλογήρου.

Την ίδια ώρα, η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως η χώρα δεν χρειάζεται μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο αλλά και το αίτημα Τσίπρα για διορισμό υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών και προκήρυξη εκλογών ξεσήκωσαν τα κομματικά επιτελεία που ήδη έχουν μπει σε προεκλογική ετοιμότητα.

Τώρα υποδέχονται τα νέα μέλη

Στον ΣΥΡΙΖΑ υποδέχονται τα νέα μέλη στις οργανώσεις μελών σε όλες τις γειτονιές της χώρας, ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και με το κλείσιμο των ψηφοδελτίων τα στελέχη θα ξεκινήσουν παρατεταμένες… περιοδείες, τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Αυγούστου, όπου εκεί θα προηγηθούν για ακόμη μια φορά τα μπάνια του λαού.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL