, Κυριακή
14 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ενημέρωση και δράση κατά του bulling ζητά ο Γ. Κουμουτσάκος

koumoutsakosΑποφασιστικότερη δράση κατά του bullying ζήτησε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκος σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Όπως είπε, «γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και η κοινωνία των πολιτών ζητούν μεγαλύτερη εγρήγορση, περισσότερη ενημέρωση και αποτελεσματικότερη δράση για την αντιμετώπιση του φαινομένου του εκφοβισμού και της βίας μεταξύ των νέων».

Ο ευρωβουλευτής αναφέρθηκε και σε παραδείγματα τριών εφήβων από την Αγγλία, την Πολωνία και την Ιταλία που αυτοκτόνησαν τον Αύγουστο, καθώς είχαν πέσει θύματα του διαδικτυακού εκφοβισμού.

«Είτε ‘’off line’’ είτε ‘’on line’’, ο εκφοβισμός και η βία σκοτώνουν. Όχι μόνο όνειρα και προσδοκίες, αλλά  παιδιά.  Οφείλουμε λοιπόν να πράξουμε πολλά περισσότερα από όσα κάνουμε σήμερα», πρόσθεσε.

Ο κ. Κουμουτσάκος καταθέτει σήμερα σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας αποτελεσματικότερες δράσεις, για την αντιμετώπιση του φαινομένου, το οποίο τείνει να εξελιχθεί σε σύγχρονη μάστιγα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.