, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Ένταση στη Βουλή για τις απουσίες βουλευτών

Της Άννας Καραβοκύρη
«Δυστυχώς η Βουλή συνεδριάζει σήμερα χωρίς κυβέρνηση» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος, Θ. Δραγασάκης προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου. « Να θέσω το ερώτημα. Πού είναι η κυβέρνηση; Τι κάνει; Και γιατί έχουμε αυτή την εικόνα σήμερα;» τόνισε ο ίδιος αναφορικά με την ακύρωση της προγραμματισμένης συνεδρίασης για τη συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων που αναβλήθηκε – για άλλη μια φορά – επειδή απουσίαζαν οι υπουργοί
Λίγο πριν κλείσουν τα φώτα στην αίθουσα της Ολομέλειας και λήξει η συνεδρίαση ο κ. Δραγασακης επισήμανε:«Ελπίζω αύριο το πρόγραμμα της Βουλής να είναι πιο αξιοπρεπές και αντίστοιχο με το κύρος της».
Η απάντηση από το Μεγάρο Μαξίμου ήταν άμεση. Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού διαμύνησαν ότι οι τέσσερις υπουργοί που απουσίαζαν ήταν απολύτως δικαιολογημένοι και είχαν ενημερώσει εγκαίρως. Δεν μπορεί ο κ. Δραγασάκης από βήματος του προεδρείου της Βουλής να κάνει πολιτική” ανέφεραν.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες το Κοινοβούλιο είχε προκαλέσει την ίδια εικόνα και τότε ο πρωθυπουργός μέσω των στενών συνεργατών του είχε διαμηνύσει στο υπουργικό προς σε ενδεχόμενοανασχηματισμό οι…απουσίες από τα  κοινοβουλευτικά έδρανα θα ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψιν.