, Τρίτη
28 Μαρτίου 2023

Επικίνδυνα παιχνίδια Ερντογάν στη Θράκη

Επικίνδυνα… παιχνίδια παίζει ξεκάθαρα ο Χασάν Κουτσούκ, πρόεδρος των «Τούρκων Δυτικής Θράκης», ο οποίος πηγαινοέρχεται ανενόχλητος στη Θράκη. Εκτενές ρεπορτάζ της ιστοσελίδας komotinipress.gr αναφέρθηκε στον θιασώτη της τουρκικής προπαγάνδας, ο οποίος είναι αρκετά επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα και έχει στήσει ένα δικό του ξεχωριστό δίκτυο, το οποίο περιλαμβάνει αρκετές επισκέψεις και μπόλικη τουρκική προπαγάνδα.

Του ΜΙΛΤΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ

Οι επισκέψεις

Την περασμένη Παρασκευή ο Χασάν Κουτσούκ βρέθηκε στην Ξάνθη συνοδευόμενος από παρακρατικούς Τούρκους. Εκεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο φιλοξενεί φωτογραφίες, επισκέφτηκαν τον παραμουφτή Μουσταφά Τράμπα. Η τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα τόνισε στο δημοσίευμά της: «Ο Χασάν Κουτσούκ, ο πρώτος τη τάξει εχθρός των Θρακιωτών, ο πρόεδρος των “Τούρκων Δυτικής Θράκης”, ο εκπρόσωπος παρακρατικής δομής και ενός αλυτρωτικού συλλόγου που εκδίδει καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον των αντιφρονούντων της Μειονότητας, εισέρχεται και κυκλοφορεί ανενόχλητος επί ελληνικού εδάφους».

Όπως περιέγραψε χαρακτηριστικά ο συντάκτης του ίδιου άρθρου, προτού εμφανιστούν στη Θράκη είχαν εγκαινιάσει μια επιτύμβια και αναμνηστική κρήνη στον Δήμο Νικομήδειας προς τιμήν του θανόντος παραμουφτή Αχμέτ Μετέ, παρουσία και του Οζάν Αχμέτογλου, προέδρου της αυτοαποκαλούμενης πρώην ΤΕΞ.

Οι επαφές στο προξενείο

Ενδεικτικές είναι και οι επαφές που πραγματοποιήθηκαν και στο προξενείο. «Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTDDD) Χασάν Κουτσούκ, ο πρώην πρόεδρος του BTTDD Νεκμετίν Χουσεΐν, ο αντιπρόεδρος του BTTDD Εράι Μποντούρ, ο πρόεδρος του παραρτήματος BTTDD της Σμύρνης Μουμίν Ντουρμούς και ο διευθυντής του παραρτήματος Σμύρνης Χακικάν Χάκι σε μια επίδειξη τουρκισμού και αλυτρωτισμού εισήλθαν ανενόχλητοι στη χώρα και πραγματοποίησαν επαφές με εγκαθέτους του προξενείου», επισημάνθηκε χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας. Όλα αυτά την ώρα που οι προκάτοχοί του είχαν απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα για λόγους εθνική ασφαλείας. Αντίστοιχα, είχε απελαθεί από την Τουρκία ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ πλέον persona non grata είναι ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) Γιώργος Βαρυθυμιάδης. «Η είσοδος του κ. Χασάν Κουτσούκ και η ανενόχλητη δράση του επί ελληνικού εδάφους αποκτούν και έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς ο ίδιος συνδέεται με τις απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας του βουλευτή της Μειονότητας Ιλχάν Αχμέτ, τον οποίο και χαρακτήρισε ως “αμαρτωλό” που πρόδωσε τη Μειονότητα και πρέπει να καρατομηθεί», καταλήγει το δημοσίευμα. «Όλα αυτά την ώρα που Τούρκοι αναλυτές προειδοποιούν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν ενδέχεται να προσπαθήσει να παρέμβει στις ελληνικές εκλογές μέσω…Θράκης», επισήμανε το ίδιο δημοσίευμα.

Ο δήμαρχος Ιάσμου

Σημειώνεται ότι στη Θράκη πριν από έναν μήνα είχε προκληθεί παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη λόγω των ενεργειών του δημάρχου Ιάσμου Ροδόπης Οντέρ Μουμίν, ο οποίος είχε προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων και έχει ανακαλέσει τους αντιδημάρχους με την αιτιολογία ότι είναι «γκιουλενιστές». Μέσα στον Δεκέμβριο είχε καλέσει σε παραίτηση τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του δήμου, οι οποίοι εμπλέκονται ή σχετίζονται «με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την Εγκληματική Οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ». Τότε ο κ. Βορίδης είχε επικοινωνήσει με τον ειδικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Ιωάννη Σάββα και του είχε ζητήσει να εξετάσει τυχόν έκνομες ενέργειες του εν λόγω δημάρχου, προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν συνολικά και να αποφασίσει τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος. Εφόσον οι ενέργειες του δημάρχου αποδειχτούν έκνομες, τότε κατά πάσα πιθανότητα η απόφαση του υπουργού αναμένεται να είναι η οριστική παύση από τα καθήκοντά του.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL