, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Επίθεση Κατρούγκαλου στο ΣτΕ: "«Επίορκοι δικαστές, έχουν ποινικές ευθύνες»

katrougkalos_
Για θεσμική εκτροπή και για επίορκους δικαστές που έχουν ποινικές ευθύνες επειδή διέρρευσαν την απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Παππά, έκανε λόγο στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος τη Δευτέρα.
Ο ίδιος τόνισε ότι εφόσον η ακριβής απόφαση του ΣτΕ και το σκεπτικό της δεν έχουν επισήμως εκδοθεί, «εντοπίζεται πρόβλημα στην εφαρμογή της, θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε σαν να μην υπήρχε».
«Τεχνικά απόφαση δεν έχουμε, δεν υπάρχει. Είναι παρανομία η διαρροή της απόφασης και του σκεπτικού… Όλα τα συστημικά ΜΜΕ, ειδικά τα έντυπα είχαν πλήρες ρεπορτάζ. Η Αυγή δεν είχε» κάτι που δείχνει αν τη διαρροή έκανε η πλειοψηφία ή η μειοψηφία της Ολομέλειας του ΣτΕ, τόνισε.
Ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι ο δικαστής που διαρρέει την απόφαση είναι επίορκος.
«Ο δικαστής είναι επίορκος… Έδειχνε έμπρακτα τάση συνεργασίας με αυτούς που θα έλεγχε, αυτό δείχνει τάση εκτροπής. Είναι ντροπή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας.
Σε ό,τι αφορά την πρόταση για την προεδρία του ΕΣΡ, είπε: «Eπιλέξαμε τον Βύρωνα Πολύδωρα για την επίτευξη συναίνεσης παρότι είναι πολύ συντηρητικός άνθρωπος, εγώ τον σέβομαι παρότι οι απόψεις του είναι διαμετρικά αντίθετες με τις δικές μου… Διεγράφη επειδή ήταν αντίθετος στον ΕΝΦΙΑ… Δεν ήταν ο μόνος που μίλαγε για τη ΧΑ» πρόσθεσε.
Τέλος, ο Γιώργος Κατρούγκαλος κατηγόρησε για υποκρισία τη ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι στο νόμο του 2007, ο αρμόδιος υπουργός μπορούσε να αδειοδοτήσει κανάλια, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ.