, Παρασκευή
01 Μαρτίου 2024

«Έπρεπε να είχα ενημερωθεί νωρίτερα για το ραντεβού με τον Τσίπρα»

ntora
Τη δυσαρέσκειά του για την κίνηση της Ντόρας Μπακογιάννη να συναντηθεί σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα και να ενημερωθεί από «πρώτο χέρι» για την πορεία των διαπραγματεύσεων δεν έκρυψε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλευτής της ΝΔ, κυρία Μπακογιάννη, τηλεφώνησε στον κ. Σαμαρά μετά τη συνάντησή της στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να τον ενημερώσει για όσα διημείφθησαν.
Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς δεν έκρυψε τη δυσφορία του για τη συνάντηση αυτή, λέγοντας χαρακτηριστικά στην κυρία Μπακογιάννη: «Θα έπρεπε να με είχατε ενημερώσει πριν τη συνάντηση και όχι μετά».
Κατά πληροφορίες, μάλιστα, αρχικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν απάντησε στο τηλέφωνο, καθώς βρισκόταν στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ.
Τελικώς, η συνομιλία έγινε, αλλά, όπως προκύπτει και απ’ όσα είπε ο κ. Σαμαράς στην Ντόρα Μπακογιάννη, το κλίμα μεταξύ τους ήταν ψυχρό, καθώς στη Συγγρού καταλογίζουν στην κυρία Μπακογιάννη ότι επιχείρησε να κάνει «ηγετική» εμφάνιση.
Αξίζει στο σημείο αυτό να επισημανθεί και το γεγονός ότι, μέσω Twitter, ο γνωστός δημοσιογράφος των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ, ζητούσε να ενημερωθεί γιατί στο Μέγαρο Μαξίμου πήγε να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα η Ντόρα Μπακογιάννη και όχι ο Αντώνης Σαμαράς.
Νωρίτερα, και μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής της με τον κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, η βουλευτής της ΝΔ είχε δηλώσει: «Έχουμε υποχρέωση να κρατήσουμε την Ελλάδα μέσα στο ευρώ».
Η κυρία Μπακογιάννη έκανε λόγο για εξαιρετικά κρίσιμη ώρα, προσθέτοντας ότι η μάχη πρέπει να δοθεί με συνεννόηση και εθνική συσπείρωση.
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κρίση μεταπολεμικά, έχουμε υποχρέωση να κρατήσουμε την Ελλάδα μέσα στο ευρώ. Αυτό είναι το ζητούμενο και αυτός ο στόχος, εντολή λαού η διαπραγμάτευση εντός του ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη.