, Παρασκευή
01 Μαρτίου 2024

Έρχονται έργα ύδρευσης στο δήμο Βισαλτίας-Ποια χωριά αφορούν

Έργα ύψους 5.000.000 Ευρώ για την ΔΕΥΑ Βισαλτίας από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ανακοίνωσε η βουλευτής Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή, μετά από ανάρτηση στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, το έργο αφορά, ΑΤ01 ύδρευση ολοκλήρωση υποδομών ύδρευσης σε ΤΚ Δήμου Βισαλτίας. Το φυσικό αντικείμενο αποτελείται από δύο Υποέργα:

  • Υποέργο 1: Με το 1ο υποέργο η Δ.Ε.Υ.Α. Βισαλτίας πρόκειται να προχωρήσει σε αντικατάσταση των εξωτερικών αγωγών ύδρευσης από πηγές Ορέσκειας των Δ.Ε. Αχινού και Τραγίλου Δήμου Βισαλτίας, οι οποίοι στο σύνολό τους είναι κατασκευασμένοι από αμίαντο και θα αντικατασταθούν με HDPE συνολικού μήκους 45 χιλ. διαφόρων διατομών (Φ.90 ως Φ225) σε κατασκευή μονάδας διύλισης για τον καθαρισμό του νερού που παρουσιάζει θολότητα.
  • Σε κατασκευή δεξαμενής 500 Μ3, που θα λειτουργεί ως ρυθμιστικός όγκος για την ορθολογική διανομή του νερού στους οικισμούς των Δ.Ε. Αχινού και Τραγίλου (Π/Υ: 4.920.000,00 €).
  • Δαπάνη σύνταξης και προετοιμασίας του φακέλου υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης του δικαιούχου στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης (5.000,00 €).