06:08, Δευτέρα
26 Σεπτεμβρίου 2022

Εξεταστική Επιτροπή: Αυλαία με Ανδρουλάκη την επόμενη εβδομάδα

Με την κατάθεση του Νίκου Ανδρουλάκη την ερχόμενη εβδομάδα πέφτει η αυλαία της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ύστερα από επτά ημέρες καταθέσεων και τρειςεβδομάδες συνεδριάσεων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, από την έως τώρα έρευνα, τέσσεριςδιοικητές της ΕΥΠ, δυο επικεφαλής ανεξάρτητων αρχών αλλά και εκπρόσωποι εταιρειών φώτισαν και αποκάλυψαν πτυχές της υπόθεσης που με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ερευνάται ενδελεχώς.Σύμφωνα με «γαλάζιες» πηγές, αυτό που απέδειξε η Εξεταστική είναι η πλήρης συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, όπως επιβεβαίωσε και η χθεσινή από κοινού τους αποχώρηση από τη συνεδρίαση για δεύτερη φορά.

Από τις χθεσινές καταθέσεις, πάντως, δεν προέκυψε καμία σχέση του Ελληνικού Δημοσίου με εταιρείες που εμπορεύονται κακόβουλα λογισμικά, όπως προέκυψε από όσα φέρεται να είπε η προσωρινή επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλεξάνδρα Ρογκάκου, προσθέτοντας ότι η πρώτη σύμβαση της εταιρείας Krikel με το Ελληνικό Δημόσιο έγινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Αρνήθηκε κάθε σχέση με το λογισμικό Predator

Επίσης ο διαχειριστής της εταιρείας Krikel ΣταμάτηςΤρίμπαληςαρνήθηκε κάθε σχέση της εταιρείας με το λογισμικό Predator, καθώς και δική του με τον τέως γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη.

Ο κ. Τρίμπαλης, αναφερόμενος στην πρώτη σύμβαση της εταιρείας το 2018, φέρεται να είπεότι είχε επικοινωνία με τον τότε υπουργό Νίκο Τόσκα, ενώ ανέφερε ότι δεν είχε σχέσεις με τον επιχειρηματία Γ. Λαβράνο και πως δεν συνεργάστηκε ποτέ με την ΕΥΠ.

Τέλος, τοποθετήθηκε και ως προς τη σύμβαση του Απριλίου του 2021 στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης με προκαταβολή 4 εκατ. ευρώ για προμήθεια του συστήματος Τέτρα για ανατολικό και βόρειο Αιγαίο. Ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας υποστήριξε πως η προκαταβολή είχε να κάνει με την επείγουσα κατάσταση στο Μεταναστευτικό και την ανάγκη άμεσης προμήθειας λόγω αυξημένων ροών.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης λίγο πριν από το τέλος της συνεδρίασης, με αφορμή την απόρριψη του αιτήματος για κλήση νέων μαρτύρων, αποχώρησαν από την ψηφοφορία για τη λήψη της σχετικής απόφασης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL