, Κυριακή
26 Μαρτίου 2023

Φουλ επίθεση από το ΠΑΣΟΚ: Τσίπρας, ο… μέγας ευεργέτης του Μητσοτάκη

Με αμείωτη ένταση το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει σε υψηλούς τόνους την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας σε μια αποστροφή της ομιλίας του στο Περιστέρι έκανε ένα βήμα πίσω, επιχειρώντας προφανώς μια κατά κάποιον τρόπο αποκλιμάκωση.

Του ΑΝΤΩΝΗ Ι. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στο ΠΑΣΟΚ αλλά γενικότερα σε δημοκρατικές δυνάμεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να οριοθετήσει ως κοινό πολιτικό αντίπαλο τη ΝΔ «ακριβώς σε στιγμές που πρωταρχικό καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων δεν μπορεί να είναι άλλο από την υπεράσπιση της ίδιας της δημοκρατίας. Είναι κρίμα να επιλέγουν έναν ανιστόρητο διμέτωπο που διευκολύνει το καθεστώς Μητσοτάκη και αξιοποιείται από αυτό.

Είναι κρίμα να μη θέλουν να καταλάβουν ότι οι όποιες διαφορές των προοδευτικών δυνάμεων, σοβαρές ή λιγότερο σοβαρές, λύνονται στο πεδίο της δημοκρατίας και μόνο εκεί», παρατήρησε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας με νόημα πως «και αυτό το πεδίο οφείλουμε όλοι μαζί πρωτίστως να το καθαρίσουμε από τη λάσπη του κυρίου Μητσοτάκη».

Στο ίδιο κάδρο

Στη Χαριλάου Τρικούπη δεν έκαναν δεύτερες σκέψεις και με σκληρή γλώσσα έβαλαν τους κ.κ. Τσίπρα, Μητσοτάκη στο ίδιο κάδρο. «Ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε δικαίως να χαρακτηριστεί ως “μέγας ευεργέτης” του Κυριάκου Μητσοτάκη.Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι στην απέναντι όχθη από εκείνους που κυβέρνησαν με διχαστικά διλήμματα και επιδίωξαν τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας αλλά και από εκείνους που διολισθαίνουν στον αυταρχισμό,κυβερνούν με έναν στενό κύκλο κολλητών και ευνοουμένων και συγκαλύπτουν ένα σκάνδαλο, που έχει εκθέσει διεθνώς τη χώρα».

Απαντώντας, δε, στην κριτική που δέχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει στην ανακοίνωσή της στο ίδιο ύφος:«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ό,τι έχει να πει στον ελληνικό λαό, το λέει ευθέως και πάντα στο προσκήνιο. Κάποιοι άλλοι κρύβονται από τα κρίσιμα ερωτήματα. Είναι ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας. Ευάλωτοι και σιωπηροί είναι αυτοί που οργάνωναν και συνομιλούν με ρυπαρά δίκτυα και οι συνεργάτες τους έταζαν μετοχές τηλεοπτικών σταθμών σε φιλικούς επιχειρηματίες.Τους συνιστούμε να μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια».

Στο διά ταύτα, η ένταση με τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως στη δεδομένη συγκυρία εξυπηρετεί τους πολιτικούς σχεδιασμούς του, αφενός γιατί συσπειρώνει το κομματικό του ακροατήριο που είχε αρχίσει να διχάζεται εξαιτίας εσωκομματικών τριβών, αφετέρου γιατί αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία να χτίσει πιο εξατομικευμένο πολιτικό προφίλ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και να διεκδικήσει με μεγαλύτερες αξιώσεις κομμάτι από την εκλογική πίτα. Στο πλαίσιο αυτό, τα στελέχη του θα συνεχίσουν μεταξύ άλλων την υψηλών τόνων κριτική σε θέματα αιχμής.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL