00:53, Τρίτη
05 Ιουλίου 2022

Γ. Καραγιάννης: Το 2023 θα λειτουργήσει το μετρό της Θεσσαλονίκης

Το 2023 θα έχει ολοκληρωθεί το μετρό της Θεσσαλονίκης, όπως επισήμανε σήμερα σε δηλώσεις της ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Γιάννης Καραγιάννης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Καραγιάννης διευκρίνισε ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης «θα είναι ολοκληρωμένο και λειτουργικό στα τέλη του 2023». Παράλληλα, επισήμανε, πως τα έργα που πρόκειται να πραγματοποιηθούν τη Θεσσαλονίκη και θα αφορούν στο κυκλοφοριακό δεν… εξαντλούνται αποκλειστικά και μόνο στο μετρό. Ο ίδιος διευκρίνισε σε αυτό το πλαίσιο πως θα γίνουν και παρεμβάσεις στην περιφερειακή οδό, όπου τα εργοτάξια θα κ\ξεκινήσουν «μέχρι τέλος του χρόνου».

Παράλληλα διευκρίνισε ότι στην Αθήνα θα δημοπρατηθούν έως τα τέλη του 2022 τρεις σταθμοί του μετρό προς τη δυτική Αττική. «Για να λυθεί το κυκλοφοριακό, χρειάζονται βελτιώσεις στα ΜΜΜ και στις υποδομές των δρόμων», εκτίμησε και τόνισε σχετικά με τα λεωφορεία της Αττικής πως, «παραλάβαμε 850 και τα φτάσαμε στα 1300. Προκηρύξαμε διαγωνισμό για 650 λεωφορεία, σύγχρονης τεχνολογίας, ηλεκτρικά και από το 2023 θα ξεκινήσουν να μπαίνουν στις γραμμές».

«Τα έργα δεν θα σταματήσουν» διαβεβαίωσε και αναφέρθηκε στο σχεδιασμό για έργα όπως, η Εθνική Πατρών – Πύργου, όπου σε 40 μήνες θα έχει παραδοθεί όλο το έργο, ενώ τα έργα στον ΒΟΑΚ ξεκινούν μέχρι τέλος του χρόνου.

«Προσπαθούμε να λύσουμε γραφειοκρατικά προβλήματα, δουλεύουμε συνεχώς ώστε να προχωρήσουμε τα έργα υποδομής», σημείωσε σχετικά.

Ειδικά για το πρόβλημα της κίνησης που παρατηρείται μόνιμα στον Κηφισό, είπε πως «είμαστε σε συζήτηση με την Περιφέρεια για τον Κηφισό» και εξηγώντας πως πρόκειται για δρόμο ο οποίος είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, «σημασία έχει να τον ελαφρύνουμε, να ενισχύσουμε τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς».