Γ. Οικονόμου: Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown στη βόρεια Ελλάδα

«Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown», διαβεβαίωσε ο  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για τη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως είπε, δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης το να πάμε σε locksdwon όπως αυτά που γνωρίσαμε στο παρελθόν. «Κατά καιρούς όπου διαπιστώνεται κρίσιμη αύξηση σε μεγέθη της πανδημίας επιβάλλονται κάποια μέτρα», είπε διευκρινίζοντας πως δεν βρισκόμαστε ακόμα εκεί στη Θεσσαλονίκη.

«Αυτό που κάναμε είναι να επισημάνουμε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί, γίνανε οι απαραίτητες συσκέψεις και αυτή είναι μια προσπάθεια που η κυβέρνηση θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα, να επισκέπτεται επί τόπου περιοχές, κυρίως εκεί όπου τα επίπεδα του εμβολιασμού είναι χαμηλά και χρειάζεται μια περαιτέρω δραστηριοποίηση και εγρήγορση», πρόσθεσε.

Σε άλλη ερώτηση, με αφορμή τα πρωτόκολλα που ισχύουν στα σχολεία, ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία και να γίνεται μάθημα με φυσική παρουσία. Όπως είπε, το σχέδιο της κυβέρνησης για τα σχολεία βασίζεται σε δύο στοιχεία, στην πρόσβαση στο εμβόλιο και τους συχνούς ελέγχους. Αναγνωρίζοντας επίσης ότι η παραλλαγή Δέλτα πλήττει αρκετά την ομάδα των ανηλίκων, σημείωσε ότι τα πρωτόκολλα των σχολείων βασίζοντας ακριβώς σε αυτό. 

Πηγή: naftemporiki.gr