Γ. Οικονόμου για Ερντογάν: Αντί να προκαλεί εντάσεις πρέπει να προσέλθει σε συνεννόηση και διάλογο
Στην τουρκική προκλητικότητα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιαννης Οικονόμου κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Σε ότι έχει να κάνει με τον κ. Ερντογάν, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως «Αντί να προκαλεί εντάσεις πρέπει να προσέλθει σε συνεννόηση και διάλογο» και πρόσθεσε πως «όπως τόνισε ο πρωθυπουργός αυτό που έγινε μπροστά στους ηγέτες ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δουν ποιος προκαλεί, ποιος υψώνει τους τόνους, και ποιος υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα και δεν κλείνει την πόρτα του διαλόγου».
Ερωτηθείς για το χθεσινό επεισόδιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Δεν το αντιλαμβανόμαστε ως θερμό επεισόδιο. Ο Ερντογάν επιδίωξε να δημιουργήσει εντυπώσεις, ίσως να περίμενε να εξελιχθεί σε μονόλογο ενώπιον των ηγετών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ψυχραιμία ήταν απόλυτα ξεκάθαρος. Τον κάλεσε να σταματήσει την αμφισβήτηση των νησιών και να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου. Η χώρα μας θα συνεχίσει με αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία σ’ αυτήν την κατεύθυνση χωρίς να παρασυρόμαστε από τον παροξυσμό της Τουρκίας».