22:35, Σάββατο
02 Ιουλίου 2022

Γ. Οικονόμου : Υπέρτατος σκοπός η ενίσχυση της άμυνας της χώρας – Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας

«Η Ελλάδα, παρά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις, επέστρεψε δυναμικά στο διεθνές γίγνεσθαι. Είναι ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά και στρατιωτικά και διαδραματίζει κομβικό ρόλο στα Βαλκάνια και τη ΝΑ Ευρώπη. Η φωνή της ακούγεται σε όλο τον δημοκρατικό κόσμο και το κύρος της έχει αποκατασταθεί», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του τύπου στη Θεσσαλονίκη.

Σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ,κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στις ΗΠΑ και της συνάντησης του με τον Αμερικανό Πρόεδρο, την προβληματικότητα της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς, τους κινδύνους για τη συνοχή του ΝΑΤΟ και ζήτησε να λαμβάνονται υπόψη οι κινήσεις αυτές στις συζητήσεις για την προμήθεια εξοπλισμού.

Σε ό,τι αφορά στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «είναι θλιβερό, κόντρα στην παγκόσμια εθνουσιώδη υποδοχή, ο ΣΥΡΙΖΑ επέδειξε στάση ανάξια των περιστάσεων. Αιχμάλωτος στη μιζέραια, στη μικρότητα και την εμπάθεια που τον χαρακτηρίζει. Δεν κατάλαβε καν ούτε την ενόχληση της τουρκικής πλευράς, ούτε την οργή του τουρικικού τύπου».

Ερωτηθείς για την προμήθεια των F-35, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «η άμυνα της χώρας, σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται η αντιπολίτευση, δεν είναι απλώς αυτοσκοπός, αλλά ο υπέρτατος σκοπός και μια υπεύθυνη κυβέρνηση οφείλει να σχεδιάζει διαρκώς για την ενίσχυση της άμυνας και της αποτρεπτικής δυνατότητας της χώρας σε βάθος χρόνου».

Παράλληλα, έβαλε τέλος στα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ξεκαθαρίζοντας για ακόμα μια φορά ότι «εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Οτιδήποτε άλλο ακούγεται είναι εκτός πραγματικότητας».