11:22, Δευτέρα
26 Σεπτεμβρίου 2022

Γ. Ορφανός «Επιλογή λογικής η ψήφος στη ΝΔ»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1η ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ 2ου 21-1-2015
 
Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έχει συγκεκριμένη πρόταση για να οδηγήσει την χώρα στην ανάπτυξη, τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός. Στη συνάντηση που είχε με μηχανικούς στο κτίριο του ΤΕΕ/ΤΚΜ, ο κ. Ορφανός υπογράμμισε πως μέσα σε δυόμισι χρόνια, η κυβέρνηση Σαμαρά έβγαλε την χώρα από το αδιέξοδο. «Η ΝΔ έχει θέσει ως στόχο να κινηθούμε στο εξής, σε αναπτυξιακές κατευθύνσεις.
Το 2015 θα διατεθούν από το ΕΣΠΑ για την ολοκλήρωση έργων 5 δις ευρώ ενώ από το 2012 μέχρι σήμερα, η Ελλάδα ανέβηκε από την 18η στην 3η θέση, στον τομέα της απορροφητικότητας κοινοτικών κονδυλίων», επισήμανε και σημείωσε πως στο πλαίσιο του ΣΕΣ 2014-2020, έχουν εγκριθεί 700 εμπροσθοβαρή έργα, από τα οποία φέτος θα εισπραχθούν 25 δις ευρώ.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 2η ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ 2ου 21-1-2015
«Άρα έχουμε πρόσθετα 12 δις ευρώ σε σχέση με πέρυσι σε ένα χώρο, όπου ο ρόλος του μηχανικού είναι ουσιαστικός», δήλωσε ο κ. Ορφανός και πρόσθεσε πως το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί την ελπίδα για τη χώρα. Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ορφανός τόνισε ότι οι θέσεις του για την οικονομία είναι ασαφείς και διακατέχονται από σύγχυση. «Από την μία, επικαλούνται τον εσωτερικό δανεισμό, δηλαδή να πάρουν χρήματα από τις τράπεζες, με την έκδοση εντόκων γραμματίων, η οποία κατ’ επέκταση θα οδηγήσει στην έλλειψη ρευστότητας της αγοράς.
Επιπλέον, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να βάλουν χέρι στις καταθέσεις για να καλύψουν τις πρώτες ανάγκες. Αν χρεοκοπήσουμε όμως, τι θα κάνουν 10 εκατομμύρια Έλληνες; Πώς θα αισθάνονται όταν θα έχει χαθεί η κατεύθυνση της χώρας;», αναρωτήθηκε ο κ. Ορφανός και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν με γνώμονα τη λογική. «Όταν λειτουργείς με θυμό, δεν είναι η καλύτερη επιλογή», σημείωσε.