, Παρασκευή
12 Απριλίου 2024

search icon search icon

Γ. Παπανδρέου: Η βία είναι καταδικαστέα και αδικαιολόγητη

Greece's Prime Minister George Papandreou delivers a speech during an economic conference in AthensΤη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του Παύλου Φύσσα, «του οποίου το αίμα εύχεται να είναι το τελευταίο», εκφράζει με δήλωση που έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε τη λύπη του για κάθε θύμα βίας, Έλληνα ή αλλοδαπό.

«Αν πιστεύουμε ότι η βία αφορά πάντα κάποιους άλλους, τότε είναι βέβαιο ότι θα χτυπήσει και την πόρτα του καθενός μας», τόνισε.

Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε πως δεν υπάρχει δικαιολογημένη και αδικαιολόγητη βία, καλή και κακή βία και προσθέτει πως όσοι πιστεύουν κάτι τέτοιο, γίνονται φορείς της βίας, έστω κι αν δεν έχουν σηκώσει ποτέ το χέρι τους. Η βία, υπογράμμισε, δεν έχει χρώμα, είναι αδικαιολόγητη και καταδικαστέα.

Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι το διακύβευμα είναι η δημοκρατία και συμπλήρωσε πως στην υπόθεση αυτή «μικροκομματικοί υπολογισμοί και δεύτερες σκέψεις δεν δικαιολογούνται».

Ακόμη μίλησε για τη διαχρονικότητα των φαινομένων βίας και σημείωσε ότι «από τις απειλές για “κρεμάλες” πριν δύο χρόνια και τους προπηλακισμούς, φθάσαμε σήμερα στους σουγιάδες και τις δολοφονίες».

Τέλος ανέφερε ότι πρόκειται για «φαινόμενα που πλήττουν την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη και υπονομεύουν τις δυνατότητες της χώρας και του ελληνικού λαού να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα διακυβεύματα και τις προκλήσεις των καιρών».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.