16:03, Τετάρτη
17 Αυγούστου 2022

Γ. Πλακιωτάκης: Κράτος «πειρατής» η Τουρκία! (Video)

Κράτος «πειρατή» χαρακτήρισε την Τουρκία ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτακης στο πλαίσιο δηλώσεων του μετά από επίσκεψη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Όπως επισήμανε ο κ. Πλακιωτάκης, η Τουρκία εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ως κράτος «πειρατής», εργαλιοποιώντας το μεταναστευτικό και,  ακόμη χειρότερα, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές απελπισμένων ανθρώπων.

«Το λιμενικό σώμα με αυξημένες επιχειρησιακές δυνατότητες με σωστό σχεδιασμό, κυρίως όμως με την υπερπροσπάθεια των ανδρών και των γυναικών του σώματος έχει καταφέρει τα τελευταία δύο χρόνια να περιορίσει κατά 90% τις μεταναστευτικές ροές σε σχέση με το 2019», σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης. Ο ίδιος υπογράμμισε πως το λιμενικό θα συνεχίσει «με την ίδια αποφασιστικότητα και ετοιμότητα» να προασπίζουμε τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας. «Η Ελλάδα, όπως έχει δηλώσει και ο πρωθυπουργός από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, έχει θαλάσσια σύνορα, τα οποία αποτελούν και σύνορα της ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχουμε την υποχρέωση να τα προασπιζουμε με αποφασιστικότητα και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και με απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής», επισήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Ο κ. Πλακιωτακης έδωσε επίσης συγχαρητήρια στο λιμενικό σώμα για το «τεράστιο», όπως το χαρακτήρισε, ανθρωπιστικό έργο που επιτελούν όλα αυτά τα χρόνια στο Αιγαίο, έχοντας σώσει χιλιάδες ζωές.