01:03, Τρίτη
05 Ιουλίου 2022

Γ. Βρούτσης: Δεν θίγεται ο θεσμός των τριετιών

bouli-polunomosxedio-broutsisΣτη διαβεβαίωση ότι ο θεσμός των τριετιών δεν θίγεται από το πολυνομοσχέδιο προέβη ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή και απαντώντας σε παρατήρηση του βουλευτή τουΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Μητρόπουλου.
«Οι θεσμοί των τριετιών διατηρούνται. Αύριο θα αναλύσω το πώς η μισθοδοσία του Απριλίου, όλων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, όχι μόνον δεν θα μειωθεί, αλλά αντίθετα θα αυξηθεί» δήλωσε ο κ. Βρούτσης.
Στην ομιλία του, με αφορμή τη διατύπωση διάταξης που αφορά τη διευκόλυνση επανένταξης των μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τον υπουργό Εργασίας να διευκρινίσει τις προβλέψεις για την μισθολογική αντιμετώπιση των τριετιών.
«Οι τριετίες δεν θίγονται, ούτε πρόκειται να υπάρξει μείωση στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα» δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης και πρόσθεσε ότι υπάρχει μια γενναία παρέμβαση εκ μέρους της κυβέρνησης, όπου συνολικά μειώνουμε κατά 5 μονάδες το μισθολογικό κόστος στις επιχειρήσεις, 4 μονάδες από το εργοδοτικό κόστος και μία μονάδα απ’ τις ασφαλιστικές εισφορές.
Επιτέλους ευθυγραμμιζόμαστε με το κόστος εργασίας των χωρών της Ε.Ε., είπε και πρόσθεσε ότι η αύξηση στους μισθούς των εργαζομένων δεν θα είναι μεγάλη, αλλά θα έχει συμβολικό χαρακτήρα, 10-20 ευρώ το μήνα.
«Αυτό σηματοδοτεί συμμόρφωση των εργοδοτών στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις και 30.000 νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, γιατί κάνουμε πιο φθηνό το κόστος της εργασίας» είπε.
naftemporiki.gr