, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Γ. Βρούτσης: Διασφαλίζουμε επικουρικές και εφάπαξ

broutsisΣτις προσπάθειες που καταβάλλονται από το υπουργείο Εργασίας για να διασφαλιστούν οι επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός, Γ. Βρούτσης, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Βρίσκουμε λύση για τις επόμενες γενιές , για να πάρουν και επικουρική και εφάπαξ», τόνισε ο κ. Βρούτσης προσθέτοντας ότι «υπάρχει ένα μαθηματικός τύπος» για να διασφαλιστούν και τα δύο.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τις επικουρικές συντάξεις ο υπουργός Εργασίας σημείωσε πως εάν υπάρξουν αυξομειώσεις, αυτές θα είναι ελάχιστες. «Ουσιαστικά η επικουρική συνταξη θα είναι στο ίδιο επίπεδο, εκτιμώ πως δεν θα υπάρξουν μειώσεις», δήλωσε.

Για τα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Βρούτσης εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα βρεθεί λύση, προσθέτοντας οτι η αρμόδια επιτροπή που έχει δημιουργηθεί στο υπουργείο μελετάει κάποιες λύσεις, ώστε η προσαρμογή -αν υπάρξει- να γίνει με τον πιο ήπιο τρόπο.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.